OVERZICHT | Tweede Divisie: Dit gebeurde er in speelronde 17

Zaterdagmiddag hebben Kozakken boys en ASWH belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Zeges waren er ook voor HHC Hardenberg en Spakenburg, waar Excelsior Maassluis en Noordwijk het op 1-1 hielden.

HHC Hardenberg blijft het uitstekend doen in de Tweede Divisie. Ook de wedstrijd op bezoek bij Quick boys werd winnend afgesloten: 0-3. Hoewel Quick Boys al in de tweede minuut de lat raakte waren het  de bezoekers die een betere eerste helft speelden, en dit uit wisten te drukken in doelpunten van Jesper Drost en Rob van der Leij, laatstgenoemde uit een penalty. Na de thee een beter Quick Boys, dat nog eens tweemaal de lat raakte, maar omdat de aansluitingstreffer uitbleef wilde het duel niet meer echt spannend worden. Ver in blessuretijd maakte HHC ook nog de 0-3 via Jurjan Mannes .

Een opmerkelijk moment bij Excelsior Maassluis-Noordwijk. Na een kwartier spelen openden de bezoekers de score, maar scheidsrechter Te Kloeze annuleerde de goal en gaf in plaats daarvan een penalty aan Noordwijk die werd gestopt door Excelsior-doelman Jean Paul van Leeuwen. In de slotseconden van de eerste helft gaf te Kloeze andermaal een strafschop, nu aan de thuisploeg. Gabri Urbanus maakte geen fout en schoot Excelsior Maassluis op voorsprong. In de tweede helft kregen de Tricolores kansen om de voorsprong te vergoten, maar 14 minuten voor tijd was het Noordwijk dat de gelijkmaker produceerde via Toer Bouwman. In het restant ging Noordwijk op zoek naar de 3 punten, maar meer doelpunten bleven uit: eindstand 1-1

De doelpuntendroogte van Rijnsburgse Boys blijft maar voortduren. Ook tegen jong Volendam wisten de Uien het net niet te vinden: 0-1. Koen Blommestijn was op slag van rust de enige doelpuntenmaker.

Kozakken boys revancheerde zich voor de 3-0 nederlaag tegen jong Volendam door directe concurrent IJsselmeervogels met 2-1 te verslaan. Leon Bot, die zaterdag zijn 300ste wedstrijd voor Kozakken Boys speelde, opende de rekening na een klein halfuur spelen. Hoewel IJsselmeervogels niet heel veel grote mogelijkheden kreeg, werd de stond zo’n 25 minuten voor tijd wel weer gelijk, toen Mitch Willems alert was na een hoekschop. IJsselmeervogels drong in de slotfase wel aan, op zoek naar de broodnodige 3 punten, maar het was de thuisploeg die er in blessuretijd met de zege vandoor ging. Johnny Lommers kapte zijn directe tegenstander uit, en rondde fraai af: 2-1.

Spakenburg lijkt nu toch echt de weg omhoog te hebben ingezet. Op de eigen Westmaat werd met 2-0 gewonnen van TEC. Sanny Monteiro en Floris van der Linden waren trefzeker, beiden in de tweede helft. De Blauwen zullen met vertrouwen uitzien naar de midweekse derby tegen IJsselmeervogels.

Ook ASWH pakte in de strijd tegen degradatie belangrijke punten op bezoek bij jong Sparta. Na een eerste helft waarin maar weinig gebeurde, maakte Fabian Korporaal een kwartier na rust de 0-1. Winteraanwinst Skender Loshi was niet voor het eerst weer belangrijk met de 0-2. Jong Sparta kwam nog wel terug tot 1-2, waarna Loshi de lat nog raakte. 1-2 was echter de eindstand.

Koploper Katwijk trapt om 18:00 in Groesbeek af bij de treffers.