Tweede Divisie | Quick boys blijft aan kop, Spakenburg wint van OFC

Quick boys kende zaterdagmiddag weinig moeite met Jong Volendam. Op een leeg Nieuw Zuid kregen de beloften met 4-2 klop. Noordwijk en Scheveningen deelden de punten en Spakenburg wist na drie wedstrijden zonder zege weer eens te winnen.

Hoewel Quick Boys de steun van het trouwe thuispubliek ongetwijfeld gemist zal hebben was dat niet terug te zien in het resultaat. De eerste twee kansen voor de koploper waren binnen elf minuten raak. Youssef El Kachati opende de score, Jim Beers was verantwoordelijk voor de 2-0 op aangeven van Bram Franken. Na een klein half uur spelen kwam Jong Volendam nog even terug tot 2-1 toen Joey Antonioli een vrije trap van grote afstand binnenschoot, maar twee minuten later was de marge alweer twee door Ravelino Junte. Ook bij deze goal was Bram Franken belangrijk met het voorbereidende werk. Twaalf Minuten na rust tekende El Kachati met zijn tweede van de middag voor de 4-1 en leek het duel definitief gespeeld. Toch kreeg Volendam kort daarop de ultieme kans om weer dichterbij de tegenstander te komen. Doelman Paul van der Helm maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, en de scheidsrechter wees naar de stip. De goalie herstelde zijn fout echter prima door de inzet van Antonioli te keren. De 4-2 voor Jong Volendam kwam er alsnog, maar wel pas 4 minuten voor tijd. Milan de Haan strafte defensieve onoplettendheid van de Katwijkers af, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar.

Scheveningen en Noordwijk kwamen na iets meer dan 90 minuten voetbal een 1-1 gelijkspel overeen. In de eerste helft hadden beide ploegen het vizier niet op scherp, hoewel Noordwijk een klein overwicht had. Een overwicht dat zeven minuten na de thee werd omgezet in de 0-1 van Jesper de Vre. Scheveningen antwoorde echter vrijwel direct via Mehmet Aldogan. Na de gelijkmaker zocht Scheveningen wel wat meer de aanval, maar een winnaar kwam er niet meer op Houtrust.

Na drie wedstrijden zonder zege wist Spakenburg zaterdagmiddag drie punten te pakken op bezoek bij OFC. Na een beginfase met nauwelijks kansen voor beiden ploegen kwamen de blauwen zonder groots te spelen wat beter in de wedstrijd. het duurde echter tot de laatste 20 minuten voor het overwicht uitgedrukt kon worden in de score. Invaller Luuk Admiraal was uiteindelijk de grote man, hij was tweemaal trefzeker.