Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Echt herfst!

Hoewel de herfst een maand eerder begint, kun je pas in oktober spreken van echte herfst. In oktober wordt het echt eerder donker, is het echt vaker druilerig, gaat het echt harder waaien en gaan de bladeren, soms vergezeld door takken, echt vallen. In oktober kruip je pas echt dicht tegen elkaar aan. Je zou de echte herfst kunnen vergelijken met de stand in de Tweede Divisie: de bovenkant kruipt steeds dichter tegen elkaar aan, onderaan de ranglijst zou er zomaar een groepje clubs kunnen “afbreken.”

De plek waar het takje zou kunnen breken bevindt zich in de buurt van Spakenburg en Scheveningen. Als beide ploegen weten te winnen, kan het gaatje van de onderste drie ploegen met de rest van de Tweede Divisie zomaar oplopen tot zes punten. Scheveningen speelt in eigen huis tegen Noordwijk, Spakenburg reist af naar Oostzaan, waar OFC in een direct duel de kans krijgt om het takje (voorlopig) heel te laten. Als de drie punten echter meegaan richting Spakenburg zal de druk om te winnen direct voelbaar zijn aan de Rode zijde van De Westmaat, waar IJsselmeervogels een half uur na de aftrap bij OFC-Spakenburg tegen Jong Sparta aantreedt, en een dag later op sportpark De Lok. Daar ontvangt TEC Koninklijke HFC.

Jong Volendam bevindt zich, buiten mededinging, ook in dat groepje. De beloften uit het palingdorp treffen op een surrealistisch sportpark Nieuw Zuid koploper Quick Boys. Vanwege een straf van de KNVB moet de thuisploeg de poorten gesloten houden voor publiek. Op verzoek van Jong Volendam wordt er al om 13.30 uur afgetrapt in Katwijk Zuid.

Het meest interessante affiche van het weekend wordt op een goede zeven kilometer van Nieuw Zuid gespeeld. Op sportpark Middelmors treffen Rijnsburgse Boys en Katwijk elkaar. De Uien kenden een stroeve seizoenstart, maar wisten in de afgelopen twee wedstrijden zes punten bij elkaar te voetballen. En de tegenstanders waren niet de minste ploegen. Op zaterdag moest HHC Hardenberg het hoofd buigen, het werd maar liefst 1-6. Midweeks zette Rijnsburgse Boys De Treffers met 3-0 opzij.

Ook Katwijk wist de afgelopen twee wedstrijden te winnen. Maar dat mocht ook wel verwacht worden van de regerend kampioen. Laagvliegers TEC en OFC kwamen op bezoek in Katwijk Noord, geen potjes waarmee je een leuk bedrag kan winnen als je inzet op een thuisoverwinning. Een derby is altijd een bijzondere wedstrijd, maar voor deze editie van Rijnsburgse Boys – Katwijk zullen er bij de bezoekers wel wat revanchegevoelens heersen. De Uien wisten Katwijk afgelopen seizoen namelijk twee keer te verslaan.

De wedstrijden:

Zaterdag 8 oktober

13.30

Quick Boys – Jong Volendam

14.30

OFC – Spakenburg
Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg
Scheveningen – Noordwijk

15.00

AFC – FC Lisse
Rijnsburgse Boys – Katwijk
IJsselmeervogels – Jong Sparta

18.00

De Treffers – Kozakken Boys

Zondag 9 oktober

14.30

TEC – Koninklijke HFC