Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV ontvangt koploper GVVV, Excelsior’31 op bezoek bij DOVO en SteDoCo naar Harderwijk

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is al weer toe aan speeldag nummer tien. Lijstaanvoerder GVVV reist af naar Assen om tegen ACV te strijden om de belangrijke drie punten waarmee het nummer één kan blijven. De nummer twee DOVO stuit op het Panhuis op Excelsior’31 en de achtervolger SteDoCo moet de punten binnen gaan halen bij VVOG, de hekkensluiter van de competitie.

In de vorige speelronde waren alle ogen gericht op de Derby van Veenendaal die uiteindelijk een prooi werd voor GVVV. Door de 3-1 zege op DOVO verstevigde men ook nog eens de koppositie, maar door de midweekse speelronde kwam daar alsnog verandering in. GVVV kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Sparta Nijkerk (0-0), dit terwijl het recht in de strijd om de beker wel wist te winnen tegen de Spartanen (1-0). DOVO wist de tussenronde wel te eindigen met drie punten. In en tegen Urk werd met 2-3 gewonnen, dit mede door twee treffers van Guido van Dijk.

GVVV stuit op ACV in Assen. Laatstgenoemde ploeg is terug te vinden op de dertiende plaats en dat heeft het mede te danken aan de recente slechte serie. In de laatste vier competitiewedstrijden wist men slechts twee punten te pakken. De laatste overwinning werd op 10 september 2022 behaald, dit was in een thuiswedstrijd tegen Volendam (3-1). Op het eerste gezicht zou GVVV dus de drie punten mee moeten kunnen nemen, maar een opvallend feit is wel dat AVC alleen de eerste thuiswedstrijd verloor (van DOVO) en daarna in Drenthe ongeslagen bleef.

DOVO krijgt met Excelsior’31 ook een ploeg op bezoek die al heel lang wacht op een zege in competitieverband. 3 september werd er met 5-3 gewonnen van Ter Leede. In oktober verloor men van SteDoCo en ASWH en is de ploeg terug te vinden op de zestiende plaats met negen punten uit negen wedstrijden. DOVO staat slechts twee punten achter GVVV en is een zege broodnodig om in het spoor te blijven van de lijstaanvoerder. Kijkend naar de vorm en de stand op de ranglijst zou je zeggen dat de thuisploeg in staat zou moeten zijn om te winnen. Vorig seizoen wist Excelsior’31 echter zes punten af te snoepen van DOVO waardoor het een en ander toch weer in een iets ander perspectief komt te staan.

VVOG was het voorgaande seizoen twee keer te sterk voor SteDoCo, maar het moet raar lopen als de Harderwijkers dit voort kunnen zetten in deze nieuwe competitie. VVOG staat laatste, maar daarbij moet wel gezegd worden dat de achterstand op de nummer tien, Barendrecht, slechts drie punten is. SteDoCo won de laatste twee wedstrijden tegen Excelsior’31 en Sportlust’46 en bezet de derde plaats. Een aardig verschil dus op de ranglijst waardoor SteDoCo gezien kan worden als favoriet in het genoemde duel. De achterstand op GVVV is slechts drie punten en de drie punten zijn dus noodzakelijk om de druk te houden op de ploegen uit Veenendaal.

DVS’33 heeft weer aansluiting weten te vinden bij de top van de ranglijst. De ploeg uit Ermelo staat momenteel vierde met vijf punten achterstand op GVVV. Uit de laatste vier duels wist men tien punten binnen te slepen en tussendoor won het ook nog eens verrassend in en tegen Lisse in de strijd om de KNVB Beker (0-3). Tegenstander Staphorst won de laatste twee wedstrijden en dus lijkt een spannend duel voor de hand te liggen. Staphorst speelt voor de tweede keer in een aantal dagen in eigen huis, midweeks werd gewonnen van ACV (1-0).

Overige wedstrijden:
Harkemase Boys – Barendrecht
Volendam – Rijnvogels
ASWH – Hoek
Sportlust’46 – Sparta Nijkerk
Ter Leede – Urk