Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Pieter Mulders: “Als je Katwijk lang op 0-0 kunt houden, worden ze slordig”

Vooraf bekeken was iedereen het er wel over eens dat als OFC iets mee zou kunnen nemen uit het bezoek aan Katwijk, dat een dikke bonus zou zijn. Toch had trainer Pieter Mulders in de afgelopen weken mogelijkheden gezien om de Krombewoners pijn te doen. ,,Als je ze lang op 0-0 kunt houden, gaan ze slordiger spelen,” legde hij na de wedstrijd uit. De 5-0 nederlaag liet zich derhalve makkelijk verklaren. ,,Dat hebben we echter niet gedaan.”

,,We hebben onze tactiek wel iets aangepast,” erkende Mulders. ,,Normaalgesproken willen we hoger druk geven, maar dan loop je hier in de fuik en word je geslacht.” Iets defensiever dus, deels geïnspireerd door IJsselmeervogels, dat in eigen huis wel de bonus wist te pakken. ,,In de wedstrijden tegen Jong Volendam en Quick Boys kwam Katwijk wel redelijk snel op voorsprong en toen wisten ze die voorsprong ook snel uit te bouwen. Dat wilden wij zien te voorkomen. Dat lukte in de eerste 20/25 minuten goed.” Vanaf het moment van de openingstreffer van Robbert Susan werd het steeds moeilijker voor de bezoekers.

,,Na die 1-0 lijkt er iets van hun schouders te vallen en gaan ze een tempo hoger spelen.” Ondanks het feit dat hij Katwijk vanaf dat moment veel beter vond dan zijn eigen ploeg had Mulders nog wel een kritische noot te kraken. ,,Als je kijkt naar de doelpunten zijn dat wel weggevertjes. Aan de andere kant dwingen zij dat ook wel af. Bij ons loopt er bijna niemand met ervaring in de Tweede Divisie en bij hun hebben ze die ervaring wel. Dat zie je terug in het spel, maar ook in gogme. Wat dat betreft kunnen mijn spelers veel van deze wedstrijd leren.” Dergelijke lessen zullen zijn spelers wel snel moeten oppikken, weet ook Mulders, anders gaat het toch al zware seizoen nog veel zwaarder worden.