OVERZICHT | Tweede Divisie: Scheveningen wint degradatiekraker van GVVV, AFC verslaat Spakenburg

In de Tweede Divisie stonden dinsdagavond twee wedstrijden op het programma. Scheveningen boekte een zege op GVVV (2-1) en AFC wist de uitwedstrijd tegen Spakenburg winnend af te sluiten (1-2).

Spakenburg kende na een stroeve start van het seizoen even een opleving, maar zakt nu toch weer gevaarlijk weg op de ranglijst. Op eigen veld wisten de Blauwen niet te winnen van AFC: 1-2. Raily Ignacio , die even daarvoor al trefzeker was maar zijn goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel, opende na een kwartier de score op de Westmaat. Wimilio Vink raakte in de eerste helft tweemaal de lat, maar Spakenburg slaagde er niet in het doel te vinden. Na de pauze zorgde
Thomas Verhaar een goede 20 minuten voor tijd voor 0-2, wat voor Spakenburg het signaal was om een tandje bij te schakelen. Het leverde de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden, en de 1-2 van Lowie van Zundert op, maar de 2-2 wilde niet meer vallen. Een speciale rol daarbij was weggelegd voor goalie Zonneveld van AFC die diep in de extra tijd een goed ingekopte corner klemvast had. Door de zege houdt AFC de hoop op titelprolongatie in leven, al is het maar omdat de Amsterdammers in het paasweekend zowel Katwijk als HFC treffen.

GVVV deed zaterdag de laatste plaats nog over aan ASWH, maar verloor dinsdagavond op bezoek bij Scheveningen dat de punten in de strijd tegen degradatie ook nog goed kan gebruiken. Daarmee kwam een einde van een aardige serie van Venendalers. Na 13 minuten spelen opende Mike de Niet de score op Houtrust, hij strafte een inschattingsfout van de GVVV verdediging af. De beste kansen bleven in het vervolg van de wedstrijd voor de thuisploeg, al meldde GVVV zich naarmate het duel vorderde wel wat vaker voor het doel. Het duurde tot minuut 52 voordat de 2-0 op de borden kwam door een doelpunt van Rowdy van der Putten. Byron Burgering bracht 20 minuten voor tijd de spanning nog terug in de wedstrijd, maar een gelijkmaker voor GVVV bleef uit.