Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Hout (UDI ’19) vindt het genoeg geweest

Roald van Hout houdt het voor gezien. De aanvallende middenvelder geeft via de website van zijn club UDI ’19 aan dat hij aan zijn laatste seizoen als voetballer bezig is. De routinier (op de foto helemaal rechts) wil zijn vrije tijd anders gaan besteden.

De 34-jarige rechtspoot speelde in de periode 2007-2017 voor in totaal vier BVO ’s. De in Waddinxveen geboren speler werd door RKC weggeplukt bij zijn huidige club en speelde daar zowel in de A1 als in het eerste team. Daarmee werd hij kampioen in de Eerste Divisie. Aansluitend speelde hij nog voor Sparta, FC Eindhoven en Fortuna Sittard.

Climax in beslissingswedstrijd

In de zomer van 2017 keerde Van Hout terug bij UDI ’19 en promoveerde met de Udenaren naar de Derde Divisie. In de beslissingswedstrijd tegen Orion scoorde Van Hout in de 87e minuut de gelijkmaker, waarmee de club in extremis een verlenging afdwong. Uiteindelijk beslisten strafschoppen over de promotie van UDI ’19.

Van Hout is helder over de beweegredenen die tot zijn beslissing hebben geleid. Allereerst merkt hij dat herstellen van zware trainingsarbeid en blessures steeds meer moeite kost en tijd vergt. Daarnaast vindt hij ook dat hij meer tijd aan zijn gezin moet besteden. En wellicht zal er later nog eens een andere sport gaan worden beoefend.