Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Zaltbommel verruilt Excelsior’31 voor Staphorst

Anthony van Zaltbommel speelt komend seizoen zijn wedstrijden voor vv Staphorst. De doelverdediger van Excelsior’31, blijft daardoor actief in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Tegenover Topamateurvoetbal.com gaf hij tekst en uitleg over zijn keuze.

De 23-jarige doelman maakte in december van 2022 bekend dat hij bezig was aan zijn laatste maanden als selectiespeler bij Excelsior’31 en dat de zoektocht naar een nieuwe werkgever begonnen was. Dat werd uiteindelijk dus competitiegenoot Staphorst. Deze club was naarstig op zoek naar een vervanger voor Jorick Maats. Laatstgenoemde speelt in het seizoen 2023/2024 voor het in de Tweede Divisie uitkomende HHC Hardenberg.

Van Zaltbommel slaagde er dus in om een vereniging te vinden die momenteel uitkomt op hetzelfde niveau als zijn huidige club Excelsior’31. De vraag is dan natuurlijk waarom Staphorst? ,,Ten eerste vind ik de gemoedelijkheid die er binnen de club heerst erg prettig. Ik heb een aantal keer tegen Staphorst gespeeld en dan is dat wat er heerst bij de club en dan zowel binnen als ook buiten het veld. Ik ken al een aantal jongens die er spelen en dat zijn leuke gasten. Ik verwacht dat Staphorst zich zal handhaven in de Derde Divisie en dat is het niveau waar ik graag wil spelen. In Oost-Nederland zijn er niet veel clubs op dit niveau en dan is Staphorst een mooie club om voor te kunnen spelen ondanks een kleine reisafstand”, aldus Van Zaltbommel tegenover Topamateurvoetbal.com