Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VIRAL | #2 Dit waren de leukste en meest bijzondere posts op social media

Nu de competitie weer volledig aan de gang is, draaien ook de social media kanalen van clubs, spelers en betrokkenen op volle toeren. In VIRAL verzamelen we de meest opvallende posts. Dit viel ons afgelopen weekend op.

We starten ons overzicht met een goal die je gezien moet hebben. Hij komt uit de zege van Gemert op HSC’21, waar Joost Habraken niet alleen de belangrijke 2-1 scoorde, maar dit ook nog eens technisch zeer bekwaam deed.

Afgelopen weekend stond ook in het teken van massale steun voor Oekraïne, waar een compleet onnodige oorlog wordt gevoerd die duizenden onschuldige mensen het leven kost of hun leven letterlijk compleet verwoest. Verschillende voetbalclubs maakten een statement, zoals hieronder vv Dongen en De Treffers.

De creativiteit vierde hoogtij afgelopen dagen bij Spakenburg. Na het opmerkelijke stukje proza waarin werd medegedeeld dat Vince Gino Dekker niet naar IJsselmeervogels gaat (waar het laatste woord vast nog niet over geschreven is) bleek de twitteraar van dienst wellicht een trouwe kijken van de Top 2000 a Gogo. De treffer van Sanny Monteiro (zou hij nu opeens toch ook de Blauwen trouw blijven?) inspireerde de twitteraar van dienst tot onderstaand deuntje:

Voor wie benieuwd is van wie het liedje is: het is een bewerking van Paul Carrack’s ‘Sunny’.

En we besluiten deze tweede editie van VIRAL met een gegund jubileum. Leon Bot kondigde afgelopen week aan bezig te zijn aan zijn laatste maanden als topamateurvoetballer. Hij zwaait komende zomer af bij Kozakken Boys. Maar niet voordat hij zijn 300ste duel zou spelen voor de Werkendammers. Die mijlpaal bereikte hij afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels, een wedstrijd die in de absolute slotfase met 2-1 gewonnen werd. Een mooie jubileum is haast niet denkbaar. En vanaf deze plek ook hulde aan de fans van de Werkendammers voor het prachtige metershoge spandoek: heel fraai!!