Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jordy Hilterman verlaat HFC voor Rijnsburgse Boys

Jordy Hilterman verruilt komende zomer Koninklijke HFC voor competitiegenoot Rijnsburgse Boys. De 25-jarige spits, die bij de Haarlemmers ook in de rol van aanvallende middenvelder speelt, tekent voor één seizoen bij de Uien.

Hilterman speelde sterk met de gedachten om volgend seizoen op lager niveau te gaan spelen: ,,Ik heb de afgelopen jaren op hoog niveau bij mooie clubs gespeeld. Omdat ik aanvankelijk een andere functie kon krijgen bij DPG Media, waar ik in de sales werk, zou ik volgend seizoen minder tijd hebben om ’s avonds te trainen. Vandaar dat ik lager wilde gaan spelen bij derdeklasser Olympia Haarlem, dat druk aan de weg timmert. Ik had al met ze gesproken, totdat Rijnsburgse Boys bij mij aanklopte. Wanneer zo’n club zich voor je meldt, is het de moeite waard om te praten. Dat begreep Olympia ook. Dat gunde me deze stap.”

Hilterman speelde de afgelopen twee seizoenen voor HFC, daarvoor was hij actief bij Katwijk, maar daar hij mede door een slepende hamstringblessure de verwachtingen niet waar wist te maken. Daarvoor was hij prof bij FC Volendam.