Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zaterdag | DOVO vecht voor koppositie in Katwijk, G.V.V.V. ontvangt VVOG

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kent dit seizoen twee ploegen uit Veenendaal en na vijf speeldagen bezetten DOVO en GVVV ook nog eens de bovenste plaatsen. De lijstaanvoerder moet op bezoek bij FC Rijnvogels en de nummer twee G.V.V.V. ontvangt VVOG. Het op de derde plaats staande Urk speelt op het eigen complex tegen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk reist af naar Zeeland om daar te gaan spelen tegen Hoek.

DOVO won in de voorgaande speelronde met niet al te veel moeite van Staphorst (4-0) met een uitstekend spelende Lulinho Martins die echter in de slotfase van het duel het veld moest verlaten met een blessure. Ondanks dat werd hij wel uitgeroepen tot speler van de week door de lezers van Topamateurvoetbal.com De ploeg uit Veenendaal, die aan de rode zijde speelt van het Panhuis, verrast tot dusver met de koppositie. DOVO won vier wedstrijden en verloor er één tegen DVS’33. De tegenstander van vandaag, FC Rijnvogels, wacht al weer vier wedstrijden op een overwinning. De start van het seizoen was goed met een zege op Hoek (1-0), maar daarna volgde twee nederlagen en twee gelijke spelen. De ploeg wist recent een punt te pakken bij Sportlust’46 (2-2) dus al is het verschil op de ranglijst wat groter de verwachting is dat er voldoende spanning aanwezig zal zijn bij het treffen tussen FC Rijnvogels en DOVO. Zondagochtend is een uitgebreid verslag te lezen van deze wedstrijd op Topamateurvoetbal.com

De nummer twee G.V.V.V. speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen VVOG. De thuisploeg is een van de grote favorieten voor de titel en dit werd de laatste twee weken kracht bijgezet door uitoverwinningen bij Sportlust’46 (1-4) en SteDoCo (0-1). Men kende even een kleine mindere periode met een nederlaag bij Excelsior’31 en een gelijkspel tegen Hoek, maar de recente uitslagen geven weer hoop bij de ploeg uit Veenendaal. Waar G.V.V.V. aan de top verwacht kon worden van het klassement staat VVOG nu in de middenmoot terwijl het de voorgaande jaren steevast moest knokken om degradatie te voorkomen. De Harderwijkers wisten in de voorgaande speelronde te verassen in de Derby van de Veluwe. VVOG won met 3-1 van DVS’33 dat toch met iets meer ambitie aan het seizoen begon en nu al bezig moet zijn met een inhaalrace. Zondagochtend is een uitgebreid verslag te lezen van deze wedstrijd op Topamateurvoetbal.com

Harkemase Boys wist in de voorgaande speelronde voor de eerste keer dit seizoen een overwinning te boeken. Een doelpunt van Jhurrey Margaritha betekende een 0-1 zege op Ter Leede. De ploeg uit Friesland verloor de eerste drie wedstrijden, maar wist dus uit de laatste twee duels vier punten te pakken. Nu moet men op bezoek bij Urk dat juist een mindere periode kent. De eerste drie wedstrijden van het seizoen werden gewonnen door de promovendus en daarna kwam er wat zand in de machine. Eerst was er een gelijkspel tegen ACV en vorige week een nederlaag bij en tegen ASWH (3-0). Gezien de resultaten dus twee teams die aan elkaar gewaagd kunnen zijn, een op het eerste gezicht mooi affiche voor de neutrale kijker.

Sparta Nijkerk begon dramatisch aan de nieuwe competitie met een 5-1 nederlaag bij en tegen Urk, maar vervolgens bleef het team van trainer Eric Speelziek ongeslagen. Door drie overwinningen en een gelijkspel bezet men nu de vierde plaats in de competitie met tien punten uit vijf wedstrijden. Tegenstander Hoek verloor de eerste twee wedstrijden, maar het wist daarna vijf punten te pakken uit drie wedstrijden. Er werd onder andere gewonnen bij SteDoCo en een punt gepakt bij G.V.V.V. Een mooie test dus vanmiddag voor beiden ploegen.Overige wedstrijden:
Barendrecht – ASWH
Excelsior’31 – Sportlust’46
Staphorst – RKAV Volendam
SteDoCo – Ter Leede
DVS’33 – ACV Assen