Tweede Divisie | Excelsior Maassluis komt knap terug tegen Jong Volendam, gelijkspel bij FC Lisse – Scheveningen

In de Tweede Divisie zijn FC Lisse en Scheveningen zaterdagmiddag een gelijkspel overeengekomen. Ook Excelsior Maassluis speelde gelijk op bezoek bij jong Volendam, al zag het daar bij rust bepaald niet naar uit.

FC Lisse – Scheveningen
Na een vrij gezapige eerste helft waarin beide ploegen alleen in de slotfase eenmaal voor het doel van de tegenstander wisten te komen, kregen de toeschouwers op Ter Specke in de tweede helft meer te zien van FC Lisse en Scheveningen. Eerst was het Scheveningen dat gevaarlijk was. Barry Rog zag zijn poging gepareerd worden door Lisse-doelman Erik Cummins, waarna de rebound een prooi was voor Mike de Niet. De aanvaller schoot de bal in buitenspelpositie naast. Even later was het aan de andere kant wél raak toen een corner van Max Hudepohl in één keer schitterend in het doel verdween: 1-0. Omdat Lisse er niet in slaagde de marge te vergroten bleef de wedstrijd spannend, en kon Scheveningen 7 minuten voor tijd op gelijke hoogte komen. Mitchell de Vlugt strafte balverlies op het middenveld van Lisse af en speelde de bal direct naar Julian Markvoort. Die faalde niet: 1-1. In de 10 minuten die nog resteerden, had Scheveningen het betere van het spel, maar een tweede overwinning voor de Schollekoppen kwam er niet.

Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis
Met name voor rust had Excelsior Maassluis niets in te brengen op bezoek bij Jong Volendam. Jordi Blom zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt voor de ploeg van kiki musampa, maar dat de score voor rust niet al veel hoger was mag met recht een wonder worden genoemd. Tweemaal raakte Jong Volendam de lat, Omar El Baad werkte een bal van de lijn namens Excelsior en ook doelman Tom Boks moest enkele keren reddend optreden. 12 Minuten na rust viel de tweede goal alsnog via Quincy Hoeve. Vlak voor tijd zorgde Dave van Delft voor de aansluitingstreffer, en kreeg de ploeg van Dogan Corneille toch weer uitzicht op  een resultaat. Dit kwam er ook; 6 minuten in de extra tijd zorgde invaller Nino Noordanus ervoor dat de Tricolores de terugreis naar Maassluis niet met lege handen hoeven aan te vangen.