Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Weekendvoetbal

In de 6e speelronde die gespeeld wordt komen er 14 clubs in actie op de zondag. 4 komen er al een dag eerder, op zaterdagavond, in actie. Dat is al een mooi voorbeeld hoe het seizoen 2023/2024 er uit gaat zien: Weekendvoetbal. Waar afgelopen seizoen al verschillende wedstrijden op zaterdagavond, zullen dat dit seizoen naar verwachting meer zijn.

Het eerste duel wat de speelronde doet aftrappen (op de zaterdagavond) is OJC ROSMALEN – VVSB. De rood-zwarten konden afgelopen weekend stunten door met 1-1 gelijk te spelen tegen koploper ADO’20. De in paars-gehulde tegenstanders eindigde thuis tegen Groen Ster zoals ze begonnen: Met 0-0. In Veldhoven ontvangt UNA het Gorinchemse Unitas. UNA haalde vorige week uit in Veghel waar ze met 0-4 wonnen van Blauw Geel’38. De roodbroeken won met 5-2 van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer.

Op de zondag trappen bijna alle wedstrijden tegelijkertijd af. Alleen Groene Ster – Baronie trapt om 14:30 af. De Limburgers haalden vorige week de helft van hun punten in Noordwijkerhout. De voormalige BVO uit Breda ging er op sportpark De Blauwe Kei met 0-4 van af tegen Quick. Quick zelf ontvangt zondag het Haaksbergse HSC’21. De Blauwe Haantjes pakte haar eerste overwinning in Breda. HSC’21, de runner-up in de competitie, is bezig aan een uitstekende reeks met 4 gewonnen wedstrijden op rij. Vorige week werd er van Dongen gewonnen met 0-2.

In Uden ontvangt UDI’19 op Sportpark Parkzicht het Beverwijkse RKVV DEM. De formatie van Lodewijk de Kruif speelde vorige week de derby met 0-0 gelijk in en tegen Gemert. DEM kon tegen OSS’20 een keurige 3-1 overwinning pakken. In Utrecht trapt om 2 uur Hercules af tegen Gemert. Hercules heeft de vorm nog niet te pakken. Afgelopen week werd met met 2-1 verloren van promovendus TOGB. De zwart-witten lijken weer bovenin mee te draaien en staan 3e. Vorige week kwam het scorebord niet verder dan een 0-0 tegen UDI’19.

Op Sportpark de Vlotter ontvangt koploper ADO’20 het Veghelse Blauw Geel’38. De Superezels verloren dit weekend voor het eerst punten. In Rosmalen werd het 2-2. De Veghelaren kregen een flinke tik te verwerken. Op eigen veld werd met 0-4 verloren. Op Sportpark Drieburg ontvangt JOS Watergraafsmeer de blauw-gelen van OSS’20. De Amsterdammers verloren vorige week nog met 5-2 van Unitas. OSS’20 verloor toen in Beverwijk met 3-1 van RKVV DEM. De laatste wedstrijd is in Berkel en Rodenrijs. TOGB ontvangt hekkensluiter Dongen. De promovendus won afgelopen zondag knap met 2-1 van Hercules. De kanaries verloren op eigen veld van HSC’21.

Programma:

Zaterdag 17 september:

OJC ROSMALEN – VVSB

UNA – Unitas

Zondag 18 september:

Quick – HSC’21

UDI’19 – RKVV DEM

Hercules – Gemert

ADO’20 – Blauw Geel’38

JOS Watergraafsmeer – OSS’20

TOGB – Dongen

Groene Ster – Baronie