Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Gaat het stuivertje wisselen door in speelronde elf?

Spanning is er voldoende in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De vraag voor de komende speelronde is of DOVO de koppositie kan behouden of dat ook nu weer een andere vereniging de gehoopte eerste plaats over kan nemen. DOVO moet op bezoek bij Hoek terwijl concurrenten GVVV en SteDoCo in eigen huis mogen strijden om de drie punten tegen respectievelijk Harkemase Boys en ASWH. Nummer vier DVS’33 stuit in Ermelo op Urk.

Hoek, de nummer negen op de ranglijst, ontvangt de ploeg van trainer Florian Wolf. In de voorgaande speelronde pakte men met duidelijke cijfers de drie punten uit bij ASWH (0-3), dit nadat het midweeks nog in eigen huis onderuit ging tegen het lager geklasseerde Ter Leede (1-2). Wisselende resultaten dus voor de Zeeuwen waar DOVO twee wedstrijden op rij wist te winnen nadat het even daarvoor onderuit ging in de derby van Veenendaal. DOVO won in de meest recente speelronde thuis van Excelsior’31, dit door een sterke tweede helft met daarbij een belangrijke rol voor Anil Mercan die in dat gedeelte van de wedstrijd zijn team op sleeptouw nam door enkele goede aanvallende acties. DOVO krijgt waarschijnlijk een zware kluif aan Hoek, maar de koploper wist dit seizoen al vaker te verrassen. De eerste plaats op de ranglijst lag ook niet echt in de lijn der verwachtingen, maar kijkend naar het getoonde spel en de selectie is een lang verblijf bovenaan de ranglijst niet onwaarschijnlijk.

Plaatsgenoot GVVV wist slechts één punt te pakken uit de twee wedstrijden die het speelde na de derby. Recent verloor het de uitwedstrijd tegen ACV (2-1) terwijl het daarvoor ongeslagen was vanaf 27 augustus 2022. Nu staat de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op de rol. De club uit Friesland is niet echt in vorm, de laatste drie wedstrijden werden verloren, dit respectievelijk van Barendrecht, Volendam en FC Rijnvogels. Door deze resultaten zakte men naar plaats zeventien op de ranglijst en de punten zijn dus hard nodig voor Harkemase Boys. Op het eerste gezicht zou GVVV in staat moeten zijn om de drie punten te pakken, maar dat was ook de verwachting toen de ploeg op bezoek ging naar Assen om te spelen tegen ACV, dat resultaat is bekend.

In de ‘schaduw’ van de twee ploegen uit Veenendaal doet SteDoCo mee met de strijd om plaats één. De ploeg uit Hoornaar staat slechts één punt achter DOVO dus is men ook een van de kandidaten om de koppositie te pakken als de ‘rooien’ punten zouden laten liggen. SteDoCo won de laatste drie duels waarbij onder andere ook Sportlust’46 aan de zegekar gebonden kon worden (3-2). ASWH komt nu op bezoek bij SteDoCo, nadat het vorige week hard onderuit ging in eigen huis tegen Hoek (0-3). De thuisploeg pakte in de eerste tien wedstrijden acht punten meer dan ASWH en start dan ook als favoriet aan deze tweestrijd.

De nummer vier van dit moment, DVS’33, is bezig aan een indrukwekkende serie. Op 10 september ging de ploeg uit Ermelo verrassend onderuit bij VVOG (3-1), maar vervolgens was het team onverslaanbaar. Zo wist men ook in de beker te winnen in Lisse (0-3). Door deze resultaten is DVS’33 zeker een ploeg om rekening mee te houden in het vervolg van de competitie. Nu stuit men op Urk dat na een fraaie start van het seizoen een vrije val maakte op de ranglijst. De laatste zes competitiewedstrijden werden verloren, alleen in de bekerstrijd wist het Gemert uit te schakelen. DVS’33 moet in staat geacht worden om de drie punten te pakken tegen Urk.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – Volendam
Excelsior’31 – ACV Assen
FC Rijnvogels – Staphorst
Sparta Nijkerk – VVOG
Sportlust’46 – Ter Leede