Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Pittige uitduels voor de top drie

Speelronde elf in de Jack’s League herbergt weer een aantal zeer interessante affiches. De nummers één, twee en drie van de ranglijst krijgen pittige uitwedstrijden voor de kiezen. Wie heeft zaterdag einde middag de koppositie in handen: Quick Boys, HHC Hardenberg of toch De Treffers?

Quick Boys lijkt op voorhand geen gemakkelijke middag te krijgen. De ploeg van Edwin Grünholz speelt de Bollenstreekderby tegen Noordwijk. En dat team is op de eigen Duinwetering heel lastig te verslaan. Anderzijds is Quick Boys na een wat stroeve start aan een prachtige serie bezig die er ook heeft toe geleid dat de club van Nieuw Zuid de huidige koploper is.

Net als in Noordwijk zal er enkele kilometers verderop ook om 14.30 uur worden afgetrapt bij FC LisseDe Treffers. De club uit Groesbeek was een aantal weken terug koploper maar liep vervolgens tegen drie nederlagen op rij aan. Afgelopen zaterdag was er een duidelijk herstel middels een 3-0 zege op Kozakken Boys. Waar De Treffers nog in beeld is voor de periodetitel kan dat van FC Lisse niet gezegd worden. Echter de debutanten staan keurig in de middenmoot en hoeve niet met enige vorm van stress aan de wedstrijd op Ter Specke te beginnen.

De derde wedstrijd in de Tweede Divisie die om 14.30 uur aanvangt, is die tussen Scheveningen en Excelsior Maassluis. Bij de laatste club heeft trainer Dogan Corneille zijn afscheid aangekondigd. Op voorhand valt te zeggen dat de vijf seizoenen (uiteraard onder voorbehoud van de afloop van dit seizoen) een succesverhaal voor Excelsior Maassluis en haar trainer zijn geworden. De club handhaafde zich in de top van het amateurvoetbal, leverde meerdere spelers af aan het betaalde voetbal en Corneille won de Rinus Michels Award. Zaterdag dus de regioderby bij Scheveningen. De clubs kennen elkaar door en door, mede omdat men regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar speelt. Waar Excelsior Maassluis met veertien punten een rustig bestaan in de middenmoot heeft, moet het team van John Blok zichzelf meer lucht gaan verschaffen om weg te blijven bij de gevarenzone. De voorsprong op de nummers zestien en zeventien, IJsselmeervogels en TEC, bedraagt slechts drie punten.

Van de wedstrijden die om 15.00 uur aanvangen is die tussen Katwijk, de nummer vier, en HHC Hardenberg, de nummer twee, het mooiste affiche. Beide clubs kregen onlangs een geweldig pak slaag van Rijnsburgse Boys en proberen nu weer aansluiting te vinden bij koploper Quick Boys. Bij Katwijk valt de laatste weken het geringe aantal gescoorde doelpunten enigszins op. De doordeweekse ontmoeting met OFC leverde weliswaar een 5-0-zege op, terwijl ook TEC op de Krom werd verslagen: 2-0. Maar overigens bleef de aanval van Katwijk van speelronde zes tot en met tien zonder doelpunt. We zijn anders gewend van de huidige landskampioen.

De naam Rijnsburgse Boys viel al. Er is geen team in de Tweede Divisie dat zo wisselvallig presteert als de Uien. Met hetzelfde gemak waarmee Katwijk,, De Treffers en HHC werden verslagen, werd er op eigen veld verloren van TEC. De laatste weken zit de club weer in de lift en scoorden zowel Furhgill Zeldenrust als Dani van der Moot een hattrick voor hun club. Zaterdag gaat het reisje naar Haarlem waar de Koninklijke HFC net als Rijnsburg gebrand zal zijn op een zege. De winnaar sluit aan bij de kopgroep, de verliezer zal zich terug blijven vinden in de middenmoot.

Ook een fraai affiche is die tussen Spakenburg en AFC. We hebben het hier over clubs die in potentie top Tweede Divisie zijn. AFC voldoet met achttien punten ook wel aan die verwachting, de Blauwen van de Westmaat zijn tot op heden een goede middenmoter met veertien punten. Daarmee is Patrick Loenen op zeker niet tevreden en dus zal zijn team er alles aan moeten doen om de weg naar boven te vinden. Een zege op AFC is daarbij uiteraard welkom.

Kozakken Boys IJsselmeervogels zou eigenlijk ook niet misstaan als topaffiche. Maar dat is deze wedstrijd anno nu niet. Zo hielpen de Werkendammers afgelopen weekend De Treffers met 0-3 weer in het zadel, terwijl IJsselmeervogels ondertussen negen wedstrijden op rij zonder zege is. Alleen de seizoensopening leverde een magere 3-2 zege op tegen debutant OFC. Het is dan ook niet heel vreemd dat de nieuwe TC van de club al volop bezig is met het versterken van het team voor komend seizoen.

Jong Volendam en OFC ontmoeten elkaar zaterdag in het Kras Stadion. De Oostzaners behaalden in totaal vier punten, allen thuis. HFC werd met 2-1 verslagen en TEC kwam met 2-2 weg uit Oostzaan. Jong Volendam komt ook maar moeilijk aan haar punten, dus wellicht dat de mannen van Pieter Mulders kunnen verrassen in het palingdorp. Winst zou de club mogelijk op gelijke voet brengen met IJsselmeervogels en TEC, de clubs die thans de nacompetitieposities bezetten.

Om 17.00 uur wordt op sportpark de Dijkpolder in Maassluis afgetrapt bij Jong SpartaTEC. Zoals bekend spelen de jonge Spartanen dit seizoen hier hun thuiswedstrijden in afwachting van de verhuizing naar het gloednieuwe sportpark Nieuw Terbregge, dat nabij het kruispunt A20/A16 in Rotterdam wordt aangelegd. In feite geldt voor TEC een beetje hetzelfde als voor IJsselmeervogels. De club won alleen uit in Rijnsburg, pakte hier en daar nog wel eens een puntje, maar presteert eigenlijk teleurstellend als we de mogelijkheden in ogenschouw nemen. Waar Jong Sparta soepel door het seizoen voetbalt, wordt het voor TEC steeds belangrijker om een driepunter te scoren.

De wedstrijden zaterdag:
Noordwijk – Quick Boys
FC Lisse – De Treffers
Scheveningen – Excelsior Maassluis
Katwijk – HHC Hardenberg
Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys
Spakenburg – AFC
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
Jong Volendam – OFC
Jong Sparta – TEC (terrein Dijkpolder Maassluis)