Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het laatste voorprogramma

Afgelopen week kwamen De Treffers en IJsselmeervogels als eerste in actie voor de hervatting de Tweede Divisie. Deze week komen daar vijf clubs bij. De drie wedstrijden die op het programma staan vormen het laatste voorprogramma voordat de intensieve achtbaanrit richting het einde van het seizoen echt gaat beginnen.

12 februari, 14.30 uur sportpark De Lok
TEC – Katwijk
Scheidsrechter: T. Hardeman
StandGespeeld – puntenDoelsaldo
1. Katwijk13 – 3634–10    
11. TEC13 – 1717–28    
Onderlinge competitieresultaten sinds de invoering van de Tweede Divisie:
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
TEC – Katwijk2 – 0 – 16 – 4
Katwijk – TEC4 – 0 – 011 – 2
Totaal (TEC – Katwijk)2 – 0 – 58 – 15


Dit seizoen:

Katwijk is niet alleen de ongenaakbare koploper van dit seizoen, de club leidt ook nog het klassement aller tijden sinds de (her)invoering van de Tweede Divisie. Die twee gegevens maken het des te knapper dat TEC in eigen huis een positieve balans heeft tegen Katwijk. Om die balans te houden mag de thuisclub een minimale nederlaag slikken.

Voor Marciano Mengerink zal het een aparte gewaarwording zijn. Enkele weken nadat de spits een contract tekende op sportpark De Lok keert hij er terug als tegenstander. Mengerink is één van de negen recente versterkingen van de club uit Tiel, maar de enige die pas na dit seizoen aansluit. De andere acht, waaronder Daan Blij, zijn direct aangesloten bij de equipe van Hans van de Haar.

12 februari 15.00 uur – De Zwaaier
Kozakken Boys – De Treffers
Scheidsrechter: S. Droge
StandGespeeld – PuntenDoelsaldo
4. De Treffers12 – 2317–12      
16. Kozakken Boys13 – 1117–24      
Onderlinge competitieresultaten sinds de invoering van de Tweede Divisie:
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
Kozakken Boys – De Treffers3 – 0 – 07 – 0
De Treffers – Kozakken Boys0 – 2 – 23 – 5
Totaal (Koz. Boys – De Treffers)5 – 2 – 012 – 3
De Treffers boekte afgelopen zaterdag een knappe zege op IJsselmeervogels


Dit seizoen:

De Treffers had bij vier van de zeven overwinningen dit seizoen genoeg aan slechts één doelpunt, maar de ploeg zal iets historisch moeten laten zien om ook op De Zwaaier tot winst te komen: scoren. Indien De Treffers wint, is dat ook een historische prestatie, sinds de herinvoering van de Tweede Divisie lukte het de Groesbekers nog nooit om van Kozakken Boys te winnen.

Voor Michel Langerak, interim-trainer van Kozakken Boys, zullen deze statistieken een goede houvast zijn in donkere dagen. Op dit moment staat hij met zijn ploeg op een plaats die aan het einde van het seizoen veroordeelt tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

12 februari, 15.00 uur sportpark Schildman
ASWH – GVVV
Scheidsrechter: J. te Kloeze
StandGespeeld – PuntenDoelsaldo
17. ASWH12 – 916 – 20      
18. GVVV12 – 55 – 23        
 
 Winst/Gelijk/VerliesDoelsaldo
ASWH – GVVV1 – 0 – 02 – 1
GVVV – ASWH1 – 0 – 03 – 0
Totaal (ASWH – GVVV)1 – 0 – 12 – 4


Dit seizoen:

De wedstrijd van het weekend is ontegenzeggelijk ASWH – GVVV. Vooral voor de bezoekers is deze eentje die gewonnen MOET worden. Gebeurt dat niet dan wordt het gat naar de reddingslijn, die nacompetitie heet, wel erg groot. ASWH verloor in eigen huis nog niet van GVVV op Tweede Divisie-niveau. Bij winst heeft de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht zelfs zicht op de veilige posities.

ASWH zag in de winterstop topspeler Luuk Admiraal vertrekken naar de profs van Excelsior Rotterdam en ziet aan het einde van dit seizoen niet alleen trainer Rogier Veenstra, maar ook een groot deel van de huidige selectie vertrekken. Als deze ploeg ervoor zorgt dat de club in de Tweede Divisie achterblijft zal dat vertrek absoluut door de voordeur zijn.