Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zaterdag | Het gaat eindelijk weer beginnen !

De voorbereiding zit er weer op en vanaf zaterdag gaat het spel weer echt om de knikkers in de Derde Divisie. Een op het eerste gezicht kwalitatief sterke competitie met daarin vijf nieuwe gezichten. G.V.V.V. en ASWH degradeerden vanuit de Tweede Divisie en er mocht een promotiefeest gevierd worden bij Urk, FC Rijnvogels en RKAV Volendam. Goed aan het seizoen beginnen is een must, alleen al daarom zal er in speelronde 1 voldoende te genieten zijn langs de lijn.

Het is verrassend dat er in de Derde Divisie dit seizoen twee clubs vertegenwoordigd zijn uit de gemeente Veenendaal. Aan de blauwe zijde bij GVVV had men voor de start van het voorgaande seizoen waarschijnlijk geen seconde rekening gehouden met het feit dat degradatie de slotsom zou zijn. Dit gebeurde echter toch ondanks de fraaie serie van wedstrijden aan het einde van het seizoen tot aan de finale van de nacompetitie. De ploeg kwam in de tweeluik tegen Kozakken Boys zichtbaar tekort waardoor nu alles gericht zal zijn op een snelle terugkeer naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Aan de rode zijde rekende men toch wel een beetje op degradatie naar de hoofdklasse toen men in de competitie troosteloos onderaan kwam te staan. Het woord remontada viel veelvuldig bij DOVO dat op wonderbaarlijke wijze toch aan degradatie en zelfs aan nacompetitie wist te ontsnappen. Een uitzonderlijke prestatie waardoor dit seizoen dus eindelijk weer eens in competitieverband de derby van Veenendaal plaats zal vinden, iets om naar uit te kijken voor de voetballiefhebber.

GVVV steekt de ambitie niet onder stoelen of banken en wil er alles aan doen om het verloren terrein in één seizoen te niet te doen. Gezien de huidige selectie is de club ook aan zijn stand verplicht om een serieuze gooi te doen naar de titel in de Derde Divisie. Het wist tot op heden een van de smaakmakers van het voorgaande seizoen, Byron Burgering te behouden en wist het team onder andere te versterken met voormalig profvoetballer Anthony Berenstein en Barry Maguire. GVVV start zaterdag op het eigen veld tegen Ter Leede dat vorig seizoen keurig in de middenmoot eindigde. Op voorhand zou je zeggen dat de ploeg uit Veenendaal de drie punten zou moeten pakken, maar de vraag is natuurlijk of men de favorietenrol direct waar kan maken.

Sparta Nijkerk kan ook dit seizoen weer gerekend worden tot een van de kanshebbers als het gaat om de titel. Vorig seizoen moest het zijn meerdere erkennen in FC Lisse en de twee seizoenen daarvoor werd door het coronavirus geen ticket behaald voor een divisie hoger. De Spartanen beginnen tegen promovendus Urk dat in eigen huis mag proberen om de titelkandidaat direct een hak te zetten. Enkele dagen geleden kon Urk het mooie nieuws naar buiten brengen dat de doelpuntenmachine Hessel Snoek toch inzetbaar zal zijn dit seizoen. Hij kwam terug op zijn eerder genomen besluit om afscheid te nemen.

Kijkend naar ploegen die naar verwachting ook hoge ogen kunnen gooien in de top van de ranglijst komen wij uit bij Sportlust’46 en DVS’33. De ploeg uit Woerden gaat op bezoek bij Staphorst en de vereniging uit Ermelo ontvangt in eigen huis SteDoCo. Daarnaast moet vanzelfsprekend ook rekening gehouden worden met het uit de Tweede Divisie gedegradeerde ASWH. Laatstgenoemde ploeg start in de Derde Divisie met een uitwedstrijd in Friesland tegen Harkemase Boys.

Overige wedstrijden:
ACV Assen – DOVO
Barendrecht – Excelsior’31
FC Rijnvogels – Hoek
Volendam – VVOG