Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zaterdag l Alle ogen zijn gericht op Veenendaal en Volendam in de strijd om de eerste periodetitel

Volendam of Veenendaal, dat zal zaterdag de plaats zijn waar feest gevierd zal worden om het binnenhalen van de eerste periodetitel. Koploper G.V.V.V. moet op bezoek bij RKAV Volendam en het heeft bij een overwinning nagenoeg voldoende om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In Veenendaal staan ook de nummers drie en twee, DOVO en SteDoCo, tegenover elkaar. Beiden ploegen maken ook nog kans op de prijs, maar zijn daarbij afhankelijk van het resultaat van G.V.V.V.

GVVV en SteDoCo staan op de ranglijst gelijk als men alleen kijkt naar het aantal behaalde punten, het doelsaldo van de ploeg uit Veenendaal is echter net iets beter (+13 tegenover +10). Indien GVVV wint is SteDoCo nog niet kansloos om de periode binnen te slepen, maar dan moet het minimaal vier keer scoren tegen DOVO en geen tegentreffer incasseren om op gelijke hoogte te komen. Zaterdag zal men aan de rode zijde van het Panhuis dus extra aandacht besteden aan het treffen tussen RKAV Volendam en GVVV. De tussenstand daar is van groot belang voor de twee strijdende partijen die momenteel de tweede en derde plaats bezetten op de ranglijst.

De lijstaanvoerder ging recent in de beker onderuit tegen FC Den Bosch (1-3), maar de laatste competitiewedstrijd werd omgezet in een driepunter. GVVV kwam met 0-2 achter tegen Harkemase Boys, maar het wist in de absolute slotfase alsnog de zege binnen te slepen, dit door een treffer van Quincy Veenhof. Laatstgenoemde verlengde donderdag zijn contract bij de club uit Veenendaal. Tegenstander RKAV Volendam verloor de laatste drie wedstrijden waaronder ook een bekerduel. Als promovendus wist men veertien punten te pakken in elf wedstrijden, met als resultaat momenteel de tiende plaats op de ranglijst. Dit echter slechts met drie punten voorsprong op nummer vijftien VVOG. Op papier zou GVVV de drie punten mee moeten kunnen nemen uit Volendam, maar een verrassing zit in de Derde Divisie in een klein hoekje.

DOVO is terug te vinden op de derde plaats, maar het kreeg in de voorgaande speelronde een draai om de oren in Zeeland. Hoek wist zes keer het net van de tegenstander te vinden (6-0). DOVO liet eerder in de competitie echter ook al zien over voldoende veerkracht te bezitten, zo won het de twee wedstrijden na de nederlaag in de derby van Veenendaal. Deze week was er ook goed nieuws te melden bij de rooien. Hoofdtrainer Florian Wolf bereikte een akkoord met de vereniging om zijn contract te verlengen.

De tegenstander van zaterdag, SteDoCo, zal in een blakende vorm verschijnen op het Panhuis. De ploeg bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen (4 overwinningen en 1 gelijkspel) waardoor men bovenin mee bleef doen. Opvallend detail is dat SteDoCo dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd verloor. Een fraai affiche dus met twee op het eerste gezicht sterke ploegen, tel daar ook nog een de strijd om de periodetitel bij op en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Naast de strijd om de eerste periodetitel staat er ook een echte degradatiekraker op het programma. Harkemase Boys treft Excelsior’31, twee ploegen die de laatste vier wedstrijden het speelveld moesten verlaten zonder punten. De thuisploeg leek zoals al eerder aangegeven in het laatste duel wel op weg naar een stunt tegen GVVV, maar het wist een 0-2 voorsprong niet vast te houden. De club uit Friesland maakte in Veenendaal aan de blauwe zijde een veel betere indruk dan enkele weken daarvoor aan de rode zijde van het Panhuis. Tegen de koploper was vooral Jhurrey Margaritha een plaag voor de defensie van de tegenstander.

Ook de lage klassering van Excelsior’31 is verrassend te noemen. Dit gebaseerd op de wedstrijd die men eerder speelde uit bij DOVO waar het in de eerste helft destijds de bovenliggende partij was. In de tweede helft was dat beeld anders, maar het zou toch raar moeten lopen als de ploeg uit Rijssen de komende weken zal stijgen op de ranglijst. De komende wedstrijd moet de ommekeer worden voor Harkemase Boys of Excelsior’31, een gelijkspel zal op korte termijn niet echt helpen.

Overige wedstrijden:
VVOG – Sportlust’46
ASWH – Sparta Nijkerk
Ter Leede – DVS’33
Urk – FC Rijnvogels
ACV Assen – Hoek