OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | HHC Hardenberg neemt koppositie in ieder geval tijdelijk over

HHC Hardenberg deed zaterdagmiddag uitstekende zaken. De Hardenbergers wonnen met 2-1 van Kon. HFC en grepen daardoor in ieder geval voor een paar uur de koppositie. Of het genoeg is voor de periodetitel, zal later duidelijk worden.

Quick Boys had bij aanvang van de twaalfde speelronde de beste papieren, maar verspeelde zijn kansen door een 2-3-thuisnederlaag tegen Scheveningen. Het was een tumultueuze middag op Nieuw Zuid. Het duel lag uiteindelijk een klein kwartier stil na een opstootje waarin de emoties hoog opliepen. Na de hervatting liep Scheveningen binnen twintig minuten uit naar 0-3 door goals van Jari de Jong, Lex Immers en Tim Peters.

Quick Boys leek geslagen, maar vocht zich nog terug in de wedstrijd. Nick Runderkamp maakte in de 82e minuut uit een vrije trap de 1-3 en Youssef El Kachati uit een strafschop een minuut later de 2-3. Het zette een slotoffensief in gang. In de slotfase ging ook doelman Paul van der Helm mee naar voren, maar het mocht voor Quick Boys niet baten.

HHC Hardenberg tankte vertrouwen na een mindere fase met vier wedstrijden zonder zege. Voor eigen publiek werd met 2-1 van Kon. HFC gewonnen en daardoor de koppositie van Quick Boys overgenomen. HHC kwam op de eigen Boshoek op slag van rust met 1-0 voor door een treffer van Rob van der Leij.

De bezoekers uit Haarlem deden in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd na ruim een uur spelen iets terug. Sietse Brandsma scoorde op assist van Hilton. Een standaardsituatie bracht HHC uiteindelijk de volle winst. Na zeventig minuten torende Serge Fatima bij een corner hoog boven iedereen uit en knikte hij de 2-1 binnen.

HHC zit wat betreft de eerste periodetitel nog in de wachtkamer. De Treffers (zaterdag, 18:00 uur) en AFC (zondagmiddag, 14:00 uur) zouden bij winst de Hardenbergers kunnen passeren.

Excelsior Maassluis lijkt zich te ontpoppen tot een angstgegner voor Katwijk. Voor het tweede seizoen op rij won de ploeg van scheidend trainer Dogan Corneille van de oranjehemden, ditmaal met 3-2. Na een spectaculair eerste bedrijf was het 2-2. Ahmed el Azzouti bracht Katwijk verdiend op voorsprong in een openingsfase waarin de bezoekers beter waren. Tussen de 31e en 37e minuut stelde Excelsior Maassluis orde op zaken. Via goals van Giovanni da Fonseca en Gabri Urbanus werd het 2-1. Dat leek de ruststand te worden, maar het was buiten Tim Freriks gerekend. Die tekende voor de 2-2.

In de tweede helft kon het beide kanten op. Katwijk dacht de 2-3 te maken, maar El Azzouti werd gestuit door doelman Boks. Aan de overzijde was het in de 80e minuut raak voor Excelsior Maassluis: 3-2.

Rijnsburgse Boys had ook nog een theoretische kans op de periodetitel, maar voldeed al niet aan zijn eigen opdracht: Jong Sparta verslaan. Op Sportpark Middelmors eindigde het duel in 2-2. Jong Sparta nam in de eerste helft een 0-2-voorsprong via Achraf Madi en Jerrel Hak. Op slag van rust zorgde Jeroen Spruijt met zijn 1-2 voor nieuw geloof. In de tweede helft had Jong Sparta de wedstrijd eigenlijk moeten beslissen met een aantal grote kansen. Daarmee werd onbedoeld een Rijnsburgs slotoffensief ingeleid. De ploeg van Henk Wisman kwam via Rob Zandbergen op 2-2 en maakte vol jacht op de winnende goal, maar die bleef uit ondanks een bal op de lat.