Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Stel nou dat…

De Tweede Divisie is gevorderd tot de twaalfde speelronde. Dit is ook nog eens de laatste speelronde van de eerste periode. En dat eerste prijsje van het seizoen is niet alleen nog niet vergeven, er maken ook nog eens liefst zes ploegen kans om die prijs te winnen. We zijn nog lang niet aan het einde van het seizoen, maar stel nou dat een dergelijk scenario zich voor zou doen na 33 van de 34 wedstrijden.

In tegenstelling tot de voorlaatste speelronde van het seizoen wordt nu op verschillende tijden afgetrapt. Dat betekent dat sommige clubs, met name De Treffers en eventueel AFC, vooraf weten wat er van ze gevraagd wordt om aanspraak te kunnen maken op winst in de eerste periode. De voornaamste ploeg om in de gaten houden trapt om 15.00 uur af: koploper Quick Boys speelt in eigen huis tegen Scheveningen.

De Blauw-Witten maakten deze week bekend dat Thomas Duivenvoorden de nieuwe trainer wordt. De huidige coach van Derde Divisionist FC Rijnvogels neemt aan het einde van het seizoen het stokje over van Edwin Grünholz, die hoopt op een kans in het profvoetbal. Om die kansen te vergroten staat winst in de eerste periode van de Tweede Divisie natuurlijk nooit verkeerd op het CV. Een ruime overwinning tegen Scheveningen zou er in ieder geval voor zorgen dat vier van de vijf concurrenten uitgeschakeld worden in de strijd.

De laatste concurrent, De Treffers, heeft een doelsaldo van -3 ten opzichte van Quick Boys. De Groesbekers trappen om 18.00 uur af tegen Spakenburg. In 2019 wist De Treffers met 4-0 te winnen van de Blauwen, een dergelijke eindstand is dit keer de minimale eis. Als Quick Boys met 1-0 wint van Scheveningen eindigen beide ploegen exact gelijk bij een 4-0 overwinning van De Treffers.

Katwijk, AFC en HHC Hardenberg hopen alle drie op een misstap van de twee koplopers. De Krombewoners, die op zaterdag om 14.30 bij Excelsior Maassluis spelen, en de Reds, die op zondagmiddag in eigen huis tegen Jong Volendam spelen, kunnen bij een gelijkspel van Quick Boys en De Treffers al spekkoper zijn. HHC Hardenberg, dat op zaterdagmiddag om 14.30 uur in eigen huis Koninklijke HFC ontvangt, is het meest gebaat bij een dubbele uitglijder van de twee koplopers. Bij één of twee keer een gelijkspel wordt het doelpunten turven.

De laatste kanshebber is Rijnsburgse Boys. De Uien zijn echter afhankelijk van negatieve resultaten van de gehele top 5. Quick Boys en De Treffers moeten beide verliezen, de andere drie clubs mogen maximaal gelijkspelen, mits Rijnsburgse Boys in eigen huis met twee doelpunten verschil wint van Jong Sparta. Aftrap op sportpark Middelmors is om 15.00 uur.

Een knots-, knettergek scenario dus voor het eerste prijsje van het seizoen. Denk je eens in dat zo’n zelfde scenario zich voordoet als de hoofdprijs op het spel staat…

De wedstrijden:

Zaterdag 29 oktober

14.30

Excelsior Maassluis – Katwijk
HHC Hardenberg – Koninklijke HFC
OFC – Noordwijk

15.00

Quick Boys – Scheveningen
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta
IJsselmeervogels – FC Lisse

15.30

TEC – Kozakken Boys

18.00

De Treffers – Spakenburg

Zondag 30 oktober

15.00

AFC – Jong Volendam