Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Top vier kijkt ook met een schuin oog naar de tweede periodetitel

Speelronde 22 staat voor de deur in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De stand op de ranglijst is vanzelfsprekend een belangrijk onderwerp in de voorbeschouwing, maar zeker ook de strijd in de tweede periode aangezien deze nog maar twee speeldagen in beslag zal nemen. ACV is op deze lijst de koploper en een zege in eigen huis op Staphorst zou misschien al een feest kunnen veroorzaken in Assen. GVVV, de koploper in de competitie, Sportlust’46 en Barendrecht zitten op het vinkentouw en laten de twee laatstgenoemde ploegen dan ook nog eens met elkaar de degens kruizen. Spanning alom dus op de velden in de Derde Divisie.

ACV staat in de strijd om de tweede periodetitel twee punten voor op GVVV en drie op Sportlust’46 en Barendrecht. Een zege voor ACV zou dus voldoende kunnen zijn voor het ticket van de nacompetitie, maar dan moet GVVV punten verspelen bij Sparta Nijkerk en de wedstrijd tussen Sportlust’46 en Barendrecht eindigen in een gelijkspel. De kans is op het eerste gezicht groter dat de beslissing pas zal vallen op zaterdag 25 februari 2023 wanneer pas speelronde 23 op het programma staat in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. In Assen staat komende zaterdag dus de nummer twee ACV tegenover de nummer tien Staphorst. Vorige week kwam ACV niet verder dan een gelijkspel bij Volendam waar de ploeg doelman Enver Spijodic dankbaar mocht zijn voor enkele fraaie reddingen waardoor men niet tegen een nederlaag aan liep. Ondanks het verschil op de ranglijst zal Staphorst best met wat vertrouwen vertrekken naar Assen. ACV is sinds 4 oktober 2022 in competitieverband ongeslagen, die dag verloor het namelijk van Staphorst door een treffer van Martin van ’t Ende (1-0). Daarnaast is Staphorst de laatste vier wedstrijden ook nog eens ongeslagen waardoor het zeker geen makkelijke opgave zal zijn voor ACV.

Koploper GVVV moet op bezoek bij Sparta Nijkerk, de ploeg die na 21 gespeelde wedstrijden nog altijd volop in de strijd is om degradatie te voorkomen. Iets dat aan het begin van de competitie nou niet echt in de lijn der verwachtingen lag. In het kalenderjaar 2023 wisten de Spartanen slecht drie punten te pakken in drie gespeelde wedstrijden. De laatste twee duels werden verloren tegen Barendrecht en FC Rijnvogels dus is een goed resultaat tegen de ploeg uit Veenendaal noodzakelijk om weer wat lucht te krijgen. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen eindigde in 0-0 dus daar zou Sparta Nijkerk het benodigde vertrouwen uit moeten halen. Het staat echter wel tegenover GVVV dat uit de laatste drie wedstrijden zeven punten wist te pakken. Recent slaagde men er alleen niet in om te winnen van SteDoCo. Voor de twee ploegen zijn de punten broodnodig dus belangen voldoende op de zaterdagmiddag in Nijkerk.

De topper in deze speelronde wordt gespeeld in Woerden. Daar staan de nummer drie Sportlust’46 en de nummer vier Barendrecht tegenover elkaar. De thuisploeg heeft slechts een achterstand van drie punten op GVVV en het wist recent in Katwijk overtuigend af te rekenen met FC Rijnvogels (0-3), dit mede door twee doelpunten van Mo Bendadi. Door de recente uitslagen moet er echt rekening gehouden worden met Sportlust’46 als het gaat om de strijd om het kampioenschap. Drie punten tegen Barendrecht zijn dan ook echt nodig om de druk te houden op de nummer één van dit moment. De uitspelende formatie staat vier punten achter GVVV en een zege tegen concurrent Sportlust’46 kan de droom levend houden als het gaat om het kampioenschap. Barendrecht staat vanzelfsprekend niet voor niets op de vierde plaats, de laatste nederlaag was op 12 november 2022 op bezoek bij DVS’33 (4-0), daarna werd er telkens minimaal een punt behaald in de wedstrijden. Twee ploegen dus tegenover elkaar die in de juiste vorm steken en waarvoor een zege ‘noodzaak’ is. Een mooi affiche dus in Woerden.

Overige wedstrijden:
SteDoCo – Excelsior’31
VVOG – FC Rijnvogels
ASWH – DVS’33
Ter Leede – Hoek
DOVO – Urk
Harkemase Boys – RKAV Volendam