Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zaterdag | Urk als koploper naar Sportlust’46 en Sparta Nijkerk ontvangt DVS’33

Promovendus Urk heeft minimaal een week mogen genieten van de koppositie in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal, dit door een verrassende zege op Sparta Nijkerk (5-1) in speelronde 1. De lijstaanvoerder stuit nu op Sportlust’46 dat ook begon met de driepunter. Verder gaat G.V.V.V. op bezoek bij Excelsior’31 en krijgt DOVO bezoek van Harkemase Boys. Volop fraaie affiches dus in speelronde 2!

Sparta Nijkerk kende zoals gezegd een dramatische start van de competitie en het staat deze zaterdag wederom voor een lastige klus. De ploeg van Eric Speelziek ontvangt op de Ebbenhorst DVS’33, dat het seizoen begon met een gelijkspel in eigen huis tegen SteDoCo (0-0). Op speeldag twee dus een derby waarbij het altijd om net iets meer gaat dan de felbegeerde drie punten. Tegenover Topamateurvoetbal keek de trainer van Sparta Nijkerk ook al even vooruit op het komende treffen. ,,Derby’s zijn niet altijd even mooi. Maar het zijn allebei teams die uitstekend verzorgd kunnen voetballen. En natuurlijk verwacht ik veel inzet aan beide kanten. Ik denk dan ook dat het publiek zich goed zal gaan vermaken”. Vorig seizoen wist Sparta Nijkerk in eigen huis te winnen van de ploeg uit Ermelo (2-0).


De vraag is wat Urk kan na de stunt tegen Sparta Nijkerk, nu moet het buitenshuis de punten zien te pakken tegen Sportlust’46. De Woerdense vereniging won in en tegen Staphorst door doelpunten van Berkvens en Bendadi (1-2). Kijkend naar de selecties van beiden ploegen zou een overwinning voor de thuisploeg een niet al te vreemde voorspelling zijn, maar wie had vooraf gedacht dat de promovendus na de eerste speeldag de ranglijst aan zou voeren. Een mooi affiche waarin duidelijk zal worden of de eerste zege van Urk een uitschieter was of dat we nog veel meer van de ploeg kunnen verwachten.

G.V.V.V., door velen gezien als de gedoodverfde titelkandidaat, wist in Veenendaal een 1-3 achterstand om te buigen naar een fraaie 5-3 zege op Ter Leede. Byron Burgering en aanwinst Anthony Berenstein waren beiden goed voor twee treffers tegen de ploeg uit Sassenheim. De ploeg van de blauwe zijde van het Panhuis reist deze zaterdag af naar Rijssen waar het stuit op Excelsior’31. Dit team ging recent met 3-2 onderuit tegen Barendrecht, dit ondanks twee treffers van Givan Werkhoven. G.V.V.V. zal met niets minder dan de drie punten genoegen willen nemen om de titelaspiraties kracht bij te zetten.

De andere degradant, A.S.W.H., deed ook wat men vooraf van de ploeg verwacht had. De eerste drie punten werden meegenomen uit Friesland waar Harkemase Boys verslagen werd met 1-3. ASWH ontvangt nu Volendam dat ook de volle winst wist te pakken en wel tegen VVOG (3-1). De aftrap van dit duel is pas om 17:00 uur.

Het al genoemde Harkemase Boys zal revanche willen nemen voor de nederlaag tegen ASWH en moet dat doen in Veenendaal. Tegenstander DOVO begon uitstekend aan het seizoen met een driepunter in Assen tegen ACV (1-3). De winnende formatie gaf daarmee een vervolg aan de uitstekende serie die het in het voorgaande seizoen neer wist te zetten waardoor degradatie en zelfs de nacompetitie ontlopen werd. Vorig seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in Veenendaal in een gelijkspel (3-3). Door een eigen doelpunt verspeelde de thuisploeg destijds de broodnodige drie punten. De neutrale toeschouwer zal vooraf tekenen voor een 3-3, maar daar zal de supporter van een van de verenigingen waarschijnlijk anders naar kijken.

Overige wedstrijden:
Hoek – Barendrecht
SteDoCo – FC Rijnvogels
VVOG – Staphorst
Ter Leede – ACV Assen