Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Alles op zaterdag en IJmond Derby

Met nog zeven wedstrijden te gaan deze competitie worden de punten steeds kostbaarder. Vrijwel alle ploegen hebben nog iets om voor te spelen wat ook deze speelronde weer tot een zeer interessante kan maken. Vanwege Pasen worden alle wedstrijden op zaterdagmiddag/avond gespeeld.

De beide kemphanen die vechten om de titel spelen een uitwedstrijd. VVSB reist af naar Gemert. In de thuiswedstrijd in oktober was de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 5-2 te sterk voor Gemert. De Brabanders waren tot afgelopen zondag ongeslagen dit kalenderjaar. De ploeg van Reinald Boeren kan de punten goed gebruiken om weg te blijven van de P/D-plekken.

IJmond Derby

Koploper ADO ’20 wacht wellicht een zwaardere opgave. De Superezels gaan op bezoek bij “buurman” RKVV DEM. Beide ploegen strijden nog om, weliswaar verschillende, prijzen. ADO ’20 natuurlijk om de titel en rechtstreekse promotie. DEM heeft een goede start gemaakt in de derde periode en zou deze in deze derby een goed vervolg willen geven. Vorig seizoen snoepte DEM in slotfase van de competitie ADO ’20 ook belangrijke punten af.

Andere ploegen die goed gestart zijn in de derde periode zijn debutant TOGB en Quick. Beide spelen zaterdagavond tegen ploegen uit de onderste regionen. Quick doet dat thuis tegen UDI’19. De ploeg uit Brabant verloor vorige week ongelukkig van JOS/Watergraafsmeer en is in achtervolging op Baronie, dat op een P/D plek staat.

Gevleugelde uitspraak

Datzelfde Baronie neemt het op eigen veld in Breda op tegen TOGB. De gevleugelde uitspraak van trainers in deze fase is: “we bekijken het van week tot week”. Zo ook trainer Mark Schuur deze week in onze Broodje Bal-podcast, waarin wij op bezoek waren bij TOGB.

Stiekem hoopt de trainer van de geel-zwarten op de derde periode om zo met twee prijzen in twee seizoenen afscheid te nemen in Berkel en Rodenrijs.

Donderdag 6 april:
JOS/Watergraafsmeer – UNA              1-1

Zaterdag 8 april
14:00 uur HSC’21 – USV Hercules
17:00 uur RKVV DEM – ADO’20
18:00 uur HV&CV Quick – UDI’19
18:00 uur GVV Unitas – OJC Rosmalen
18:00 uur v.v. Dongen – Blauw Geel’38
18:00 uur Gemert – VVSB
18:00 uur O.S.S.’20 – Groene Ster
18:00 uur v.v. Baronie – TOGB