Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Wie is het haasje tijdens het paasweekend?

Tijdens de voorgaande speelronde wist ACV in Veenendaal enigszins verrassend af te rekenen met concurrent GVVV (1-2). De vraag is deze week of de ploeg uit Assen in staat is om dit resultaat een goed vervolg te geven in eigen huis tegen laagvlieger Excelsior’31. Nummer twee GVVV reist af naar Friesland om daar de strijd aan te gaan met Harkemase Boys. Verder staat ook de derby op het programma tussen VVOG en Sparta Nijkerk waarbij de thuisploeg de punten wel heel hard nodig heeft op dit moment.

Enkele weken geleden was ik er nogal stellig in dat de strijd om de bovenste plaats in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zou gaan tussen GVVV en Sportlust’46. Dat een mens zich erg kan vergissen werd maar weer eens heel duidelijk. De ploeg uit Woerden kwam de tik die het eind februari kreeg van GVVV (6-0 nederlaag) eigenlijk niet meer te boven. Er werd thuis gelijk gespeeld tegen Excelsior’31 (0-0) en daarna volgde er drie nederlagen op rij. De ploeg is nu terug te vinden op plaats zes met een achterstand van dertien punten op ACV. Laatstgenoemde ploeg is bezig aan een indrukwekkende reeks waar maar geen einde aan lijkt te komen. Op 4 oktober 2022 verloor het voor de laatste keer een competitiewedstrijd, toen was Staphorst met 1-0 te sterk. Wat volgde waren een reeks van overwinningen en hier en daar een gelijkspel. Vervolgens werd er gewonnen bij GVVV (1-2) en heeft het nog maar eens aangetoond dat het een grote en misschien wel de grootste titelkandidaat is in deze competitie.

Het al genoemde ACV krijgt bezoek van Excelsior’31 dat al geruime tijd strijd om directe degradatie te voorkomen. Directe handhaving lijkt een onmogelijke opgave voor de ploeg uit Rijssen. Excelsior’31 had met ASWH en DOVO als tegenstanders waarschijnlijk stiekem gerekend op een aantal punten om de druk te kunnen houden op plaats zestien, het liep echter anders. Uit verloor men bij ASWH (1-0) en recent thuis ook van de genoemde ploeg uit Veenendaal (0-1). De prestaties van ACV werden eerder in dit artikel al benoemd, op papier dus een niet al te lastig karwei voor de koploper al kan een kat in het nauw (Excelsior’31) rare sprongen maken.

GVVV moet na de nederlaag van vorige week een zege boeken in Friesland om de achterstand in ieder geval niet groter te laten worden op ACV. De ploeg die zijn thuiswedstrijden speelt aan de blauwe zijde van het Panhuis leek op weg naar de titel, maar nu moet het starten met een inhaalrace. Een eenvoudig duel zal het zeker niet worden voor GVVV. Harkemase Boys wist de laatste twee wedstrijden zes punten binnen te slepen en dat niet tegen de minste tegenstanders. Eerst werd thuis FC Rijnvogels verslagen met 3-2 en daarna werd Barendrecht, dat nog hoop mocht hebben om mee te doen om de eerste plaats, verslagen met 1-2. Dit door doelpunten van Margaritha de De Koe. Op het eerste gezicht dus echt een wedstrijd die alle kanten op kan en waar GVVV wel eens het deksel op de neus zou kunnen krijgen wat betreft de titelaspiraties.

In Harderwijk staat de derby op het programma tussen VVOG en Sparta Nijkerk. Waar de Spartanen de laatste weken wisten te stijgen op de ranglijst is VVOG momenteel hekkensluiter. De thuisploeg verloor de laatste acht wedstrijden en het is nu dus al wel een beetje alles of niets tegen de ploeg uit Nijkerk. De achterstand van VVOG op nummer zestien ASWH is slechts twee punten, maar na de slechte reeks moet de ommekeer dus wel een keer komen en wat is er dan mooier om dat te doen in de Derby? VVOG en Sparta Nijkerk stonden dit seizoen al eerder tegenover elkaar en toen wonnen de Harderwijkers met 1-2, dit moet toch hoop geven voor een goed resultaat.

Overige wedstrijden:
DOVO – Hoek
RKAV Volendam – Barendrecht
Staphorst – FC Rijnvogels
ASWH – SteDoCo
Urk – DVS’33
Ter Leede – Sportlust’46