Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: ‘Champions League’ op de Nederlandse amateurvelden

Avondwedstrijden hebben toch altijd net wat extra ambiance ten opzichte van de normale speeltijden. De weersvoorspelling zit deze week niet bepaald mee, maar dat mag de pret niet drukken. De Tweede Divisie geeft ons namelijk een nieuwe doordeweekse speelronde, die een aantal leuke wedstrijden te bieden heeft. De Champions League zal deze week dramatische kijkcijfers weergeven, aangezien het echte voetbal deze week te zien is op de Nederlandse amateurvelden.

Excelsior Maassluis – Scheveningen

Dinsdag 5 april – 20:00

Aan doelpunten geen gebrek in de laatste twee wedstrijden van Excelsior Maassluis. Na de 4-3 overwinning op HHC Hardenberg heeft de ploeg van Dogan Corneille afgelopen zaterdag 2-3 gewonnen op bezoek bij Kozakken Boys. Scheveningen kon het gelijkspel tegen koploper Katwijk geen vervolg geven en moest afgelopen weekend zijn meerdere erkennen in Koninklijke HFC. Het verschil op de ranglijst is vijf punten in het voordeel van de gastheren, maar Scheveningen heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Noordwijk – Jong FC Volendam

Dinsdag 5 april – 20:00

Jong FC Volendam kan terugkijken op een mooi weekend, waarin AFC met 2-0 werd verslagen. De punten zijn belangrijk voor de beloften uit Volendam, als ze ook volgend seizoen in de Tweede Divisie willen voetballen. De thuisploeg zal wat minder graag terugkijken naar zaterdag, aangezien het in Veenendaal niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen GVVV. Beide teams wonnen in de doordeweekse speelronde van 22/23 maart voor het laatst en zullen beide graag drie punten overhouden aan dit treffen.

GVVV – Kozakken Boys

Dinsdag 5 april – 20:00

Het lijkt erop dat GVVV heeft besloten om toch nog de rode lantaarn van zich af proberen te schudden. Na een sprankelende driepunter tegen Spakenburg werd afgelopen weekend wederom een punt gepakt tegen Noordwijk. Kozakken Boys kan zich ook niet al te veel puntverlies meer permitteren, aangezien IJsselmeervogels ze nog steeds in de nek hijgt. Voor beide ploegen geldt eigenlijk dat deze wedstrijd onder kunstlicht gewonnen moet worden. Het kan alle kanten op in deze Tweede Divisie, maar meestal zijn dit soort affiches niet de mooiste.

Katwijk – Spakenburg

Dinsdag 5 april – 20:00

Het zal ondertussen voor de meesten wel duidelijk zijn, maar als journalist zou je je werk niet goed doen als je de gekrompen voorsprong van Katwijk niet even benoemd in een voorbeschouwing op een aankomende speelronde. Bij deze, de voorsprong van Katwijk is na de winterstop flink uitgedund. Het gat naar Koninklijke HFC is momenteel vier punten en aangezien de laatste wedstrijd op 12 maart gewonnen werd, is Anthony Correia wel toe aan drie punten. Spakenburg had afgelopen weekend vrij vanwege corona bij ASWH, terwijl Jong Sparta Rotterdam de Katwijkers van scoren afhield op Het Kasteel. Dit betekent echter wel dat de laatste wedstrijd van Spakenburg de zware nederlaag tegen GVVV (4-0) is. Bijkomend voordeel voor Katwijk is dat Spakenburg geen fans mee mag nemen naar Sportpark De Krom.

ASWH – Rijnsburgse Boys

Dinsdag 5 april – 20:00

ASWH heeft vanwege corona de verrichtingen van het afgelopen weekend kunnen volgen vanaf de bank. Deze sabbatical zal echter niet bepaald rustgevend zijn geweest, aangezien ze tegenstander Rijnsburgse Boys met 5-0 hebben zien winnen van HHC Hardenberg, inclusief de eerste doelpunten van Dani van der Moot sinds september. Om zelfvertrouwen op te doen hoeft Rogier Veenstra ook niet te kijken naar recente resultaten; het laatst behaalde punt stamt van 12 maart. Dat is uitgerekend de datum dat Henk Wisman voor het laatst verloor. Rijnsburgse Boys zal in Hendrik-Ido-Ambacht graag de drie punten ophalen, maar ASWH heeft tegen Quick Boys laten zien dat het bijzonder stug kan zijn.

HHC Hardenberg – Jong Sparta Rotterdam

Dinsdag 5 april – 20:00

De laatste twee wedstrijden zullen geen pretje zijn geweest voor doelman Nick Borgman. De doelverdediger heeft in de laatste twee wedstrijden maar liefst negen keer de bal uit het net moeten vissen. Uitgerekend op dit dieptepunt komt Jong Sparta Rotterdam op bezoek. Niet dat het verschil op de ranglijst zo groot is, maar als we de recente vorm van beide ploegen erbij halen is het makkelijk om te bepalen op wie je je geld inzet. Maar net als in een casino, gaat dat uiteraard niet zonder risico’s.

IJsselmeervogels – Koninklijke HFC

Dinsdag 5 april – 20:00

Gert Peter de Gunst was zaterdag een van de weinigen zonder glimlach op Nieuw-Zuid. IJsselmeervogels had met minimaal twee doelpunten aan de thee moeten zitten, maar stapt uiteindelijk met een 2-0 verlies van het veld af. Het feit dat Levi van Duijn en Mike van der Ban hebben gescoord zal extra vervelend zijn voor de ploeg uit Spakenburg, aangezien Van Duijn eerder dit seizoen ook al de winnende maakte en Van der Ban het shirt van IJsselmeervogels ooit eens heeft gedragen. Koninklijke HFC zal gebrand zijn om te winnen, omdat de koppositie akelig dichtbij begint te komen. De club uit Haarlem had een goede generale repetitie en kan terugkijken op een weekend waarin Scheveningen werd verslagen met 2-0.

AFC – De Treffers

Woensdag 6 april – 20:00

De Treffers is niet het enige team uit de Tweede Divisie dat niet graag terugkijkt naar eerdere wedstrijden. Het is daarentegen wel de enige ploeg uit de Tweede Divisie dat momenteel zonder trainer zit. François Gesthuizen is zondag op non-actief gesteld en assistent Mark Vaessen heeft zich solidair getoond, wat betekent dat de ploeg uit Groesbeek op zoek mag gaan naar een nieuw technisch duo. Terwijl het dat doet, moet het niet vergeten de focus te leggen op de volgende tegenstander. AFC speelde twee keer op rij tegen de belofteteams uit de competitie en pakte twee keer op rij geen punten. Quick Boys en Jong Sparta Rotterdam zullen de verrichtingen van de Amsterdammers nauwlettend in de gaten houden, aangezien AFC naar de derde plek kan stijgen als de inhaalwedstrijd wordt gewonnen.

TEC – Quick Boys

Woensdag 6 april – 20:00

Dat het spel niet om aan te gluren is, zal op Nieuw-Zuid niet bijzonder veel uitmaken op dit moment. Het belangrijkste is namelijk dat Quick Boys momenteel een reeks heeft staan van vier gewonnen wedstrijden op rij. TEC lijkt op de ranglijst de ideale tegenstander om de zegereeks tegen voort te zetten, maar de ploeg uit Tiel kan terugkijken op een prima weekend. De mannen van Hans van Haar hebben de genadeklap uitgedeeld aan François Gesthuizen, door met 0-4 te winnen in Groesbeek. Neem het maar van Gert Peter de Gunst aan, de truc om te winnen van Edwin Grünholz is effectiviteit. Pas tegelijkertijd wel op voor de invallers, want de laatste weken blijken juist zij het gevaarlijkst.