Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Alle ogen zijn gericht op Sparta Nijkerk – Ter Leede

Twee dagen rust slechts voor de clubs die uitkomen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en de bal moet weer gaan rollen. Sparta Nijkerk en FC Lisse zijn waarschijnlijk niet rouwig dat men nu al weer de kans krijgt om punten te pakken nadat beiden verrassend onderuit gingen op de voorgaande speeldag. De koploper ontvangt Ter Leede en FC Lisse ontmoet DVS’33. Tel daarbij op dat de Spartanen bij een zege ook nog eens beslag weten te leggen op de tweede periodetitel en dan is er wederom veel om naar uit te kijken.

In Nijkerk staan dinsdagavond nog twee ploegen tegenover elkaar die kansrijk zijn in de strijd om de periodetitel. Sparta Nijkerk pakte 21 punten uit tien wedstrijden en Ter Leede is derde in deze stand met 19 punten, maar dan uit negen duels. Een nederlaag is dus fataal voor Ter Leede dat anders nog een kans heeft om het puntentotaal te verhogen tijdens de inhaalwedstrijd tegen G.O.E.S. De Spartanen verloren in en tegen Staphorst (2-0) en Ter Leede wist zaterdag wel de drie punten binnen te slepen tegen de amateurtak van Ajax (2-1). De eerdere ontmoeting tussen de twee verenigingen eindigde in Sassenheim in een 1-5 zege voor Sparta Nijkerk. Toen speelde de thuisploeg echter wel ruim zeventig minuten met een man minder door een rode kaart voor Glim.

LISSE, NETHERLANDS – MARCH 12: Ludcinio Marengo (FC Lisse) during the Dutch Derde Divisie match between FC Lisse and Ter Leede at Sportpark Ter Specke on March 12, 2022 in Lisse, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Barendrecht en FC Lisse staan momenteel tweede op de ranglijst van de al genoemde periodetitel. Dit met twee punten achterstand op Sparta Nijkerk. Voor FC Lisse is vanzelfsprekend niet alleen deze periode van belang maar ook de strijd om de koppositie. De ploeg kreeg een dreun te verwerken op de zaterdag in en tegen Barendrecht, de thuisploeg wist met liefst 6-2 te winnen van de titelkandidaat. FC Lisse ontvangt nu DVS’33 dat recent met 3-0 wist te winnen van DOVO. Met slechts twee punten achterstand op Sparta Nijkerk is het dus noodzaak voor FC Lisse om de drie punten te pakken in eigen huis. De vorige wedstrijd in Ermelo tussen de twee teams eindigde in een 1-2 zege voor Lisse, dit door een doelpunt in de slotfase van Jeffrey Klijbroek.

Amsterdam, NETHERLANDS-March 12: Marouane Bakour celebrates the 0-3 during the Dutch Derde Divisie match between Ajax Zaterdag and Barendrecht at Sportpark De Toekomst on March 12, 2022 in Amsterdam, Netherlands (Photo by Rob van Vliet/Orange Pictures)

Dan aandacht voor Barendrecht dat al tien wedstrijden ongeslagen is en zoals gezegd als kers op de taart met grote cijfers af wist te rekenen met FC Lisse (6-2). Excelsior’31 kan in eigen huis de borst nat maken nu Barendrecht op bezoek komt. In Barendrecht won de ploeg uit Rijssen nog met 1-3, maar dat was ruim voor de uitstekende serie die de komende tegenstander neer wist te zetten. Excelsior’31 won drie van de vier laatste wedstrijden en heeft de smaak dus ook weer te pakken nadat het even een periode minder ging direct na het mislopen van de eerste periodetitel.

Overige wedstrijden:
G.O.E.S. – Staphorst
ACV Assen – DOVO
Ajax – Sportlust’46
Harkemase Boys – SteDoCo
ODIN’59 – Hoek
VVOG – VVSB