maandag 29 mei 2023

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | De amateurvoetbalhoofdstad moet antwoorden

Veel gelezen

Na de resultaten van afgelopen weekend is er een kleine schifting te zien in de top 6 van de ranglijst. Van de bovenste drie clubs wisten er twee te winnen, HHC Hardenberg morste twee punten, maar bleef wel aansluiting houden met AFC en De Treffers. De drie clubs eronder liepen allen averij op en voelen kort voor de winterstop toch enige druk om nog meer averij te voorkomen. Het toeval wil dat alle drie die clubs uit de gemeente Katwijk komen.

Quick Boys verloor in eigen huis de topper tegen AFC en zag het gaatje met de koploper oplopen tot vijf punten. De Blauw-Witten spelen ook dit weekend weer een topper, dit keer verzorgen zij in Groesbeek het toetje van deze speelronde met de wedstrijd tegen De Treffers. Als de trend van de afgelopen seizoenen zich voortzet, ziet het er gunstig uit voor de mannen van Edwin Grunholz. In alle onderlinge ontmoetingen (twee op sportpark Zuid, twee op sportpark Nieuw Zuid) ging de uitspelende ploeg er met een overwinning vandoor.

Katwijk en Rijnsburgse Boys staan nog een puntje onder Quick Boys. De Uien speelden afgelopen zaterdag bijna 70 minuten lang tegen tien Spakenburgers en zagen de Blauwen in blessuretijd langszij komen. Rijnsburgse Boys ontvangt in eigen huis Jong Volendam en het moment van spelen is niet bepaald in Rijnsburgs voordeel. Omdat de Eredivisie stilligt, kunnen de Volendamse talenten op volle oorlogssterkte aantreden op sportpark Middelmors.

Voor Katwijk is dit seizoen vrijwel elke uitwedstrijd een pittige horde, dat bleek ook afgelopen weekend in Werkendam. Katwijk verloor met 3-1 bij Kozakken Boys en eindigde de wedstrijd bovendien met tien man, Kay Blokland kreeg twee keer geel, en dus rood, te zien. In eigen huis zijn de cijfers van de oranjehemden wel een titelpretendent waardig: van de zeven wedstrijden op sportpark De Krom werden er zes gewonnen. Alleen De Treffers wist met puntje op zak te vertrekken uit Katwijk Noord. De Krombewoners krijgen zaterdag bezoek van FC Lisse, een regioderby die voor het laatst op het programma stond in het seizoen 2017-2018. Toen eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor Katwijk.

Bovenaan de ranglijst is er de druk voor de drie clubs uit de amateurvoetbalhoofdstad van Nederland, maar ook de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Scheveningen is er eentje met grote belangen. Gezien de positie op de ranglijst kan het duel tussen de Rooien en de Schollenkoppen als een heuse Kelderkraker worden aangemerkt, waarbij de winnaar zich, voor in ieder geval één weekje, wat lucht verschaft.

De wedstrijden:

Zaterdag 26 november

14.30

HHC Hardenberg – Spakenburg
Jong Sparta – Excelsior Maassluis

15.00

Rijnsburgse Boys – Jong Volendam
AFC – OFC
IJsselmeervogels – Scheveningen

15.30

Katwijk – FC Lisse
Koninklijke HFC – Kozakken Boys
TEC – Noordwijk

18.00

De Treffers – Quick Boys

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Groene Ster naar nacompetitie tegen GVVV, ADO ’20 sluit af in stijl

In de laatste speelronde van de Derde Divisie Zondag wist Groene Ster de winst in de derde periode veilig...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img