Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk en Rijnsburg delen de punten in enerverende topper, belangrijke zeges Scheveningen en IJsselmeervogels

De titelstrijd in de Tweede Divisie blijft na speelronde 27 onverminderd spannend. AFC wist niet te winnen bij FC Lisse (0-0) en Katwijk en Rijnsburgse Boys speelden de topper van deze middag gelijk: 2-2.

Wat de vier gescoorde doelpunten in het duel tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys gemeen hadden, was dat ze allemaal van grote schoonheid waren. De eerste twee stonden al na ruim een kwartier voetbal op het bord en waren allebei voor de bezoekers. Jeroen Spruijt scoorde met een boogbal, Dani van der Moot met een fraaie stift. Katwijk ging op zoek naar de aansluitingstreffer, Hoewel dat lange tijd niet veel kansen opleverde, werd deze vlak voor rust dan toch gevonden. Tim Freriks scoorde met een mooi afstandsschot: 1-2.

Een kwartier na de thee moest Katwijk verder met tien man nadat Kay Blokland de doorgebroken Delano Asante had gevloerd. Ondanks de man minder bleven de Krombewoners proberen om weer langszij te komen. Dit lukte een klein kwartier voor tijd toen aanvoerder Robbert Susan van afstand een bal in de kruising schoot. Met name de thuisploeg ging in het slot nog voor de winst, maar doelpunten vielen er niet meer waardoor de titelstrijd onverminderd spannend blijft, en de top drie onveranderd.

Ook zege in Noordwijk voor Scheveningen
Scheveningen blijft punten pakken in de strijd om weg te komen van de onderste plekken. Na de zege van vorige week op Jong Volendam werd zaterdagmiddag Noordwijk op de eigen Duinwetering aan de zegekar gebonden. Het eerste doelpunt voor de Schollekoppen viel al na zo’n negen minuten en kwam op naam van Michael de Niet. Na ruim een uur spelen was het de aan het eind van dit seizoen stoppende Tim Peters die de 0-2 aan liet tekenen.

Weer wat kleur op de wangen bij de Vogels
Hoewel de opdracht van IJsselmeervogels om de nacompetitie te ontlopen nog altijd een hele moeilijke is, zal de 1-3-uitzege bij Jong Sparta mogelijk toch weer zorgen voor wat kleur op de wangen. De drie doelpunten van de bezoekers vielen allemaal in het eerste halfuur van de wedstrijd. Mike van de Laar opende na tien minuten de score, waarna het vlak voor het verstrijken van het halfuur twee keer kort na elkaar raak was via Kai Heerings en basisdebutant Sem Scholten. Dylan van Wageningen zorgde zo’n tien minuten voor tijd nog wel voor de eretreffer van de jonge Kasteelheren, maar de drie punten voor de Rooien kwamen niet meer in gevaar.

Alle uitslagen:
Katwijk – Rijnsburgse Boys 2-2
FC Lisse – AFC 0-0
Noordwijk – Scheveningen 0-2
Jong Sparta – IJsselmeervogels 1-3
HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis 3-0
Jong Volendam – quick boys 1-4
Kozakken Boys –  De Treffers 3-1
Spakenburg – OFC 1-1
Koninklijke HFC – TEC 1-1