Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Zelf scoren is niet meer prioriteit nummer één bij Ahmed el Azzouti

,,We hebben er zes gemaakt hoor”, luidt het antwoord van Ahmed el Azzouti op de vraag of hij opgelucht was dat hij eindelijk weer een doelpunt te pakken had. En in dit antwoord zit de les besloten die hij dit seizoen op De Krom geleerd heeft. Ahmed el Azzouti is en blijft altijd een spits en op jacht naar goals, maar hij heeft bij Katwijk leren inzien dat er andere, hogere, doelen zijn. ,,Als el Azzouti er 28 in schiet, is dat een pleziertje voor mezelf. Het kampioenschap is het plezier en de trots van de hele club.”

,,Een “dank je wel” naar Kilian van Mil.” El Azzouti vergeet zijn maatje niet. Van Mil zocht tijdens zijn invalbeurt tegen TEC nadrukkelijk naar de spits en probeerde el Azzouti te helpen een einde te maken aan een lange droogstand. Een minuut voor tijd legde de blonde buitenspeler de bal panklaar voor el Azzouti, die de zesde goal en laatste goal van de middag voor zijn rekening nam. El Azzouti had de rol van Kilian van Mil eerder die middag op zich genomen bij de openingstreffer van Mukhtar Suleiman. ,,Ik heb dit seizoen meer assists dan goals,” zegt de spits. ,,Voorheen was ik altijd degene die op doel schoot, nu heb ik meer oog voor medespelers.” Het is een les die el Azzouti dit seizoen op De Krom geleerd heeft.

Ondergeschikt

,,Ik heb op 31-jarige leeftijd nog wat geleerd,” glimlacht hij, om vervolgens te vertellen dat de honger om te scoren echt niet minder is geworden, maar dat zijn goals geen doel op zich zijn, maar een middel om tot het echte doel te komen: successen behalen met zijn ploeg. ,,Als el Azzouti er 28 in schiet, is dat een pleziertje voor mezelf. Het kampioenschap is het plezier en de trots van de hele club. We zijn met de ploeg, de staf en de hele club bezig om iets heel moois neer te zetten, hoeveel doelpunten ik maak is ondergeschikt aan dat doel.”

Finale

El Azzouti is ook niet in de war geraakt van de droogstand. ,,Ik weet dat ik nog meer dan genoeg doelpunten ga maken en ben keihard blijven werken voor de ploeg. Samen hebben we het na een dip van zes wedstrijden weer goed opgepakt en zijn we op de goede weg.” Die weg kan in de komende wedstrijd tegen Excelsior Maassluis leiden tot het ultieme doel: het kampioenschap in de Tweede Divisie. ,,Volgende week is de finale,” glundert el Azzouti. ,,Maar we zullen wel gefocust moeten blijven en ook deze week keihard moeten werken om ook die wedstrijd te winnen.”

Kampioen

Wat hij kan verwachten als de “finale” op sportpark Dijkpolder wordt gewonnen weet Ahmed el Azzouti niet. ,,Ik ben nog nooit kampioen geworden,” bekent de spits. Komende zaterdag zijn Ahmed el Azzouti en Katwijk dichterbij dan ooit.