Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Mogelijk beslissende krakers in Veenendaal en op Urk

Met nog acht wedstrijden te gaan in de Derde Divisie Zaterdag is de spanning nog altijd om te snijden. Zowel op de zolder als in de kelder van de competitie is het nog lang niet gespeeld, maar feit is dat in de komende speelronde grote stappen kunnen worden gezet.

Kampioenskraker

Om maar te beginnen met de absolute kraker tussen de gedeeld koplopers. Zowel GVVV als ACV Assen hebben 53 punten behaald in de eerste 26 duels, maar de Veenendalers kunnen putten uit een beter doelsaldo. GVVV zal energie hebben gehaald uit de derbyoverwinning op DOVO, maar speelde in de maanden februari en maart twee punten minder bij elkaar dan ACV. De thuisploeg van vanmiddag heeft weliswaar het beste doelsaldo van de Derde Divisie Zaterdag, maar speelde in de laatste zes wedstrijden driemaal doelpuntloos gelijk.

Hopen op gelijkspel

En dat is precies de uitslag die voor Barendrecht en SteDoCo erg gunstig zou zijn om uitzicht te houden op de koppositie. De ploegen staan respectievelijk zes en zeven punten achter de lijstaanvoerders en spelen beide nog tegen één van de koplopers. SteDoCo heeft op papier een makkelijkere middag en krijgt VVOG op bezoek, dat de laatste zeven wedstrijden op rij heeft verloren. Barendrecht liet vorige week de kans liggen om punten af te snoepen van ACV Assen en zal nu dus moeten winnen van Harkemase Boys.

Kelderkraker

Tot zover de kopgroep, want ook onderin kunnen belangrijke stappen worden gezet. Bijvoorbeeld bij Urk – Ter Leede, het onderlinge duel tussen de nummers veertien en vijftien. De ploeg uit Sassenheim staat momenteel op een degradatieplek, maar kan deze bij winst afstaan aan de tegenstander van vanmiddag. Het is Urk er dus alles aan gelegen om minimaal gelijk te spelen.

De wedstrijden:

GVVV – ACV Assen

Urk – Ter Leede

Barendrecht – Harkemase Boys

SteDoCo – VVOG

Excelsior ’31 – DOVO

HSV Hoek – ASWH

FC Rijnvogels – RKAV Volendam

Sparta Nijkerk – Sportlust ‘46

DVS’33 – Staphorst