Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Titelstrijd in de Bollenstreek

De titelstrijd nadert de ontknoping. Met drie clubs binnen drie punten van elkaar is de spanning om te snijden. Zeker omdat nummer vier HHC Hardenberg eventjes een stapje terug heeft moeten doen, maar zeker nog niet afgeschreven is. Maar de kopgroep wordt gevormd door AFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys en die drie clubs spelen dit weekend op minimale afstand van elkaar. Als je de titelstrijd wilt volgen, focus je dan op de Bollenstreek.

Katwijk – Rijnsburgse Boys

Een derby is altijd een bijzondere wedstrijd, maar als het dan ook nog eens beide ploegen volop meedoen in de titelstrijd stijgt de spanning helemaal naar ongekende hoogten. In oktober leed Katwijk een gevoelige 4-0 nederlaag op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De Krombewoners liepen vol in het nagelnieuwe mes van de Uien-Catenaccio, in een wedstrijd waarin alles wat Furghill Zeldenrust aanraakte in goud veranderde.

Ook afgelopen seizoen wisten de Uien tweemaal te winnen van Katwijk. Daarvoor was het Katwijk dat jarenlang aan het langste eind trok. Beide ploegen zullen moeten winnen om in ieder geval aansluiting te houden met AFC, dat enkele kilometers verderop de koppositie moet verdedigen.

FC Lisse – AFC

Een half uur voor de dorpsderby op sportpark De Krom begint, begint AFC aan de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Na een lastige fase, waarin de Amsterdammers veel punten verloren, lijkt het nu weer de goede kant op te gaan. De laatste twee wedstrijden werden, met de nodige moeite, omgezet in overwinningen. Dat moet een gevolg krijgen op het gras van Ter Specke, waar dit affiche voor de tweede keer in competitieverband op het programma staat. In 2017 won FC Lisse met 2-0 van AFC.

Het volledige programma van zaterdag 1 april

14.30

FC Lisse – AFC
HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis
Noordwijk – Scheveningen
Jong Sparta – IJsselmeervogels

15.00

Jong Volendam – Quick Boys
Katwijk – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – De Treffers
Spakenburg – OFC

15.30

TEC – Koninklijke HFC