Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Nood hoog in Brabant

Dit weekend, verspreid over zaterdag en zondag, staat speelronde 27 op het programma in de diverse divisies. In de Derde Divisie Zondag betekent dat voor veel ploegen proberen de lijn van de afgelopen week door te trekken en dan kijken hoe de concurrentie het ervan brengt.

De speeldag begint op zaterdag met twee duels. VVSB treedt thuis aan tegen Blauw Geel ’38 en in Zeelst spelen later die avond UNA en O.S.S.’20 tegen elkaar. Bij winst van VVSB op nummer vier op de ranglijst Blauw Geel ’38 is de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen voor minimaal een kleine 24 uur koploper.

Blauw Geel is in een hevige strijd verwikkeld met Hercules om plek drie, die aan het einde van de rit ook recht geeft op een ticket voor de nacompetitie voor promotie, kan de punten ook goed gebruiken.

Goed vervolg

Koploper ADO ’20 zal dus wellicht zondag voor het eerst dit seizoen in de achtervolging moeten. Dit gaat dan gebeuren tegen GVV Unitas. Unitas dat afgelopen zondag misschien wel een tikkeltje verrassend won van Hercules. De Gorkummers zullen het goede resultaat graag een vervolg willen geven om zo wellicht een rol te kunnen gaan spelen in de derde periode.

De rit naar de eindstreep in zowel de competitie als de derde periode is nog lang met nog acht wedstijden te gaan. Toch zullen er meer ploegen zijn die de goede start in de derde periode zouden willen voortzetten. Ploegen als TOGB (thuis tegen Gemert), DEM (uit bij Hercules) om er maar twee te noemen kunnen wij in dit rijtje scharen.

Nood hoog in Brabant               

Aan de onderkant van de ranglijst gaat de spanning zo langzamerhand ook richting het kookpunt. Van de acht ploegen uit Brabant verkeren er op dit moment drie in de gevarenzone. Hekkensluiter Dongen staat welhaast voor een schier onmogelijke taak om een gat van zeven punten naar een PD plek te gaan dichten.

UDI ’19 daarentegen zal in de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer voort willen borduren op de winst van afgelopen zondag tegen O.S.S.’20. Het gat met Baronie, dat op bezoek gaat bij OJC Rosmalen, voor plek zestien (PD) is nog maar vier punten. Met JOS treft UDI ’19 een ploeg waar zeker kansen liggen. De Amsterdammers kregen de laatste drie wedstrijden maar liefst twaalf goals tegen.


Programma:

Zaterdag 1 april
18:00 uur VVSB – Blauw Geel’38
19:00 uur UNA – O.S.S.’20

Zondag 2 april
14:00 uur ADO’20 – GVV Unitas
14:00 uur HV&CV Quick – v.v. Dongen
14:00 uur OJC Rosmalen – v.v. Baronie
14:00 uur TOGB – Gemert
14:00 uur UDI’19 – JOS Watergraafsmeer
14:00 uur USV Hercules – RKVV DEM
14:30 uur Groene Ster – HSC’21