Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Tweede Divisie | De kijk van De Dijk

De Tweede Divisie is aanbeland bij speelronde nummer zeven en als we de historie erbij pakken kunnen we twee dingen in ieder geval zeggen. Allereerst dat de kampioen minimaal 70 punten moet pakken en dat koploper De Treffers dus nog 18 overwinningen moet boeken om aan dat aantal te komen. De tweede is dat je, met uitzondering van één seizoen, 40 punten moet hebben om ook komend seizoen in de Tweede Divisie uit te mogen komen. Dat houdt in dat IJsselmeervogels en OFC nog twaalf overwinningen verwijderd zijn van een veilige eindrangschikking.

Met andere woorden: de weg is nog enorm lang voor alle clubs in de Tweede Divisie. In deze voorbeschouwing maken we een klein sprongetje naar de muziek. De Nederlandse band De Dijk begint namelijk dit weekend aan het laatste stuk van hun lange weg als Nederlandse rockband. Dit weekend trapt De Dijk hun laatste tour af met een aantal concerten in de Ziggo Dome. Het is niet bekend of de leden van De Dijk veel liefde hebben voor het topamateurvoetbal. De kans dat ze in alle plaatsen waar clubs uit de Tweede Divisie actief zijn gespeeld hebben achten wij groter. Bovendien is het geen onaardige muziek voor een goede Derde Helft. En kun je voorbeschouwen aan de hand van hun uitgebreide oeuvre. Vier wedstrijden uit speelronde zeven van de Tweede Divisie met de kijk van De Dijk.

Zeven Levens

,,één om eindeloos te trainen
voor dat ene ogenblik
om de finalegoal te scoren
uit een voorzet van een vriend Rick,,

Als er één club is die je zeven levens kan toebedelen is het wel Scheveningen. Minimale middelen, vaste klant in de Tweede Divisie. Dat is mede toe te schrijven aan de resultaten die de Schollenkoppen tegen Spakenburg boeken. Alleen in het eerste seizoen dat beide ploegen in de Tweede Divisie actief zijn (18/19) wist Spakenburg te winnen van Scheveningen. De vier confrontaties erna lukte dat niet meer, waarbij de 5-0 overwinning voor Scheveningen in2019 er bovenuit springt.

Spakenburg kende midweeks een goede generale, de ploeg van Patrick Loenen plaatste zich ten koste van DOVO voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Scheveningen verslikte zich thuis in Harkemase Boys. De Friezen wonnen na strafschoppen.

Het Moet En Het Zal

,,Er moet iets gebeuren, dit gaat niet goed
Er gaat iets gebeuren, iets dat er toe doet

Het moet, het moet, het moet en het zal
Het moet, het moet, het moet en het zal
Het moet, het moet, het moet en het zal
Het moet, het moet, het moet en het zal
Al met al,,

Het eerste zinnetje van het fragment is wat opportunistisch, Quick Boys en FC Lisse zijn zeer behoorlijk begonnen aan de competitie. Beide ploegen vlogen midweeks wel uit het bekertoernooi na verliespartijen in eigen huis tegen Derde Divisionisten. Quick Boys verloor in blessuretijd met 1-2 van Sportlust ’46, FC Lisse moest op Ter Specke het hoofd buigen voor DVS ’33 (0-3). Maar er staat iets te gebeuren op sportpark Nieuw Zuid, want derby’s zijn altijd wedstrijden die ertoe doen. Bovendien kunnen de bezoekers, momenteel op plek zeven van de ranglijst, in punten gelijk komen met nummer drie Quick Boys. Aanhaken of (voorlopig) afhaken dus voor “de FC.”

Heel Andere Wereld

,,Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd
Een heel andere wereld
Duizend keer mooier
Waar de mensen proberen
Om het niet te verklooien
Ik heb een heel andere wereld in mijn hoofd,,

Een zeventiende plaats, technische baas Erwin van der Lugt die plaats gaat maken, afgelopen zaterdag een kansloze nederlaag bij HHC Hardenberg, gevolgd door een uitschakeling in het bekertoernooi tegen Hoek. En dan komt Katwijk ook nog eens op bezoek. Alle ingrediënten voor ouderwetse crisis zijn aanwezig aan de Rode zijde van sportpark De Westmaat. De supporters van de jubilerende recordkampioen (IJsselmeervogels bestaat 90 jaar) worden geconfronteerd met een realiteit die ze in al die jaren zelden tot nooit hebben gemaakt. Ze hebben een heel andere wereld in hun hoofd.

Laat Het Vanavond Gebeuren

,,laat het vanavond gebeuren
laat het vanavond zo zijn,,

Het slotstuk van speelronde zeven: koploper en voorlopige “verrassing” van dit seizoen De Treffers ontvangt de “verrassing” van afgelopen seizoen, Koninklijke HFC. Na drie verliespartijen op rij pakten de Haarlemmers uit de afgelopen twee wedstrijden vier punten. Bovendien konden, dankzij een periodetitel afgelopen seizoen, de beentjes midweeks omhoog bij “de Koninklijke.” De Treffers kwam wel in actie in de tweede voorronde van het bekertoernooi. Op het eigen sportpark Zuid werd met 3-1 gewonnen van Noordwijk.

Koninklijke HFC heeft een overwinning nodig om na de zevende speelronde zichzelf aan de bovenkant van de ranglijst terug te vinden. Dat is echter nog geen enkele club gelukt tot nu toe. In Haarlem kan men echter met vertrouwen terugkijken naar het recente verleden: afgelopen seizoen werd de uiteindelijke kampioen, Katwijk, tweemaal verslagen door Koninklijke HFC.

De wedstrijden:

Zaterdag 24 september

14.30

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Noordwijk – Jong Volendam
Scheveningen – Spakenburg

15.00

AFC – Jong Sparta
IJsselmeervogels – Katwijk
Quick Boys – FC Lisse
OFC – Kozakken Boys

15.30

TEC – HHC Hardenberg

18.00

De Treffers – Koninklijke HFC