Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Buitenhuis (IJsselmeervogels) na nederlaag: ‘Dit was echt ruim onvoldoende’

Jeffrey Buitenhuis nam na de door IJsselmeervogels verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis (0-2) geen blad voor de mond. Tegenover de camera van Eyecons gaf hij onder andere aan dat hij en zijn ploeggenoten geen moment aanspraak hadden kunnen maken op iets meer dan een nederlaag.

Op de vraag wat voor een IJsselmeervogels er zaterdag te zien was geweest op het veld was Buitenhuis bijzonder duidelijk. ,,Een lamlendig IJsselmeervogels. Het was een wonder dat we maar met 1-0 achterstaan met de rust en dat we nog in de wedstrijd zitten. We hadden nergens aanspraak op. Volgens mij hebben wij twee keer een schot op goal gehad en nog een redelijke kans in de tachtigste minuut maar verder hebben wij nergens recht op gehad en ook niet gekregen ook. Dit was echt ruim onvoldoende en dan heb je echt nergens aanspraak op”, aldus Buitenhuis tegenover de camera van Eyecons.

IJsselmeervogels bezet momenteel de ‘veilige’ vijftiende plaats en moet maandag op bezoek bij degradatiekandidaat ASWH. Het doel is duidelijk voor de Spakenburgers. ,,We moeten sowieso drie punten pakken en we weten wat ons te doen staat. We wisten ook dat we een druk programma hadden. Dat hebben we de afgelopen weken gehad en we wisten dat de paasdagen ook pittig zouden zijn. Het is aan ons om voor eerherstel te gaan in Hendrik-Ido-Ambacht.”

Fysiek vraagt het programma veel van de spelers nu er veelal naast de wedstrijden in het weekend ook duels gespeeld moeten worden op de doordeweekse dagen. ,,Als je eenmaal in het ritme zit moet ik zeggen dat het ook wel lekker is. Het scheelt je wat trainingen en wedstrijden zijn toch een stuk leuker dan trainen. We moeten ons opladen voor maandag en zo simpel is het.”