Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Gunst na dit seizoen weg bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels en trainer Gert Peter de Gunst gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat is vrijdagochtend door de Rooien bekendgemaakt. De Gunst streek ruim een jaar geleden neer op de Westmaat, maar wist IJsselmeervogels niet aan de praat te krijgen. Zijn ploeg staat momenteel zestiende in de Jack’s League.

De technische commissie licht op de clubsite het vertrek van De Gunst toe: “Gert Peter is vorig jaar onder moeilijke omstandigheden ingestapt als trainer bij onze club. We hebben veel respect voor het feit dat hij deze uitdaging midden in het seizoen is aangegaan. Datzelfde respect is er voor de inzet van Gert Peter en zijn staf om na onze moeizame start in dit seizoen tot betere resultaten te komen. We zien wat dat betreft een positieve ontwikkeling en we gaan ervan uit dat we deze ontwikkeling kunnen omzetten in een betere positie op de ranglijst.”

De Gunst werkte voor zijn komst naar IJsselmeervogels lange tijd bij PEC Zwolle in verschillende functies: hij was er onder meer trainer van de A1 en de beloften, en hoofd opleiding.

Het vertrek van De Gunst betekent dat beide clubs aan de Westmaat op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Donderdag maakte Spakenburg al bekend dat de wegen gaan scheiden met Patrick Loenen.