KNVB Beker | Nieuwe stunts blijven uit, maar amateurs weren zich kranig

Op de laatste speelavond van de eerste ronde van de KNVB Beker, ging
Dongen pas in de slotminuut ten onder tegen VVV-Venlo. Quick won van RKAV Volendam en OFC maakte het Sparta een helft lang bijzonder moeilijk. Op de Boshoek werd HHC Hardenberg nipt uitgeschakeld door PEC Zwolle.

In de tweede ronde van de KNVB beker is een Haagse derby mogelijk. Nadat ADO Den Haag afgelopen dinsdag al door bekerde, lukte dat zondagderdedivisionist Quick donderdagavond ook. Tegen RKAV Volendam kenden de Hagenezen een prima start en stonden ze na twintig minuten spelen al op een 0-2 voorsprong treffers van Enoch George en Frank van der Heiden. Op slag van rust deed de thuisploeg iets terug via Lennart Tol, maar opnieuw George zorgde er acht minuten na de thee voor dat de marge weer twee werd in het voordeel van Quick: 1-3. Met nog 25 minuten te spelen vond Tol opnieuw de aansluiting, maar Nabil Haddadi besliste de wedstrijd veertien minuten voor tijd definitief in Haags voordeel: 2-4.

Dongen heeft in de Derde Divisie Zondag nog geen enkel punt weten te pakken, maar maakte in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo een prima indruk. Lange tijd kon het thuispubliek zelfs hopen op een stunt; Thom Avontuur had al na twaalf minuten voor de 1-0 gezorgd en die stand bleef tot diep in de tweede helft op het bord staan. Als VVV er al uitkwam, stond Dongen-goalie Swen Heijstee op zijn post. In de slotfase wist VVV uitschakeling toch nog te voorkomen door de gelijkmaker van Thijme Verheijen, en de winnende 1-2 van Sven Braken in de slotminuut.

Toen Jason Lokilo na drie minuten de score opende voor Sparta tegen OFC,
leek een lastige avond voor de ploeg uit Oostzaan in het verschiet te liggen. Niets was echter minder waar; de eredivisionist had voor rust zijn handen vol aan het elftal van Pieter Mulders en moest bovendien na twintig minuten de gelijkmaker slikken, toen Niels Butter een strafschop benutte: 1-1. Pas in het slot van de tweede helft nam Sparta dan toch afstand, invaller Tobias Lauritsen bepaalde met twee goals de eindstand op 1-3.

Op de Boshoek was PEC Zwolle in de beginfase de meest dominante ploeg tegen HHC Hardenberg, maar na de 0-1 van spits Tolis Vellios, gescoord in de 18de minuut, kwam de wedstrijd meer in balans. Dit bleef gedurende de rest van de eerste helft het wedstrijdbeeld, en ook aan het begin van de tweede
helft waren zowel PEC als HHC een aantal keer gevaarlijk. Met name Mathijs Hardijk liet zich meermaals zien. Twaalf minuten na rust moesten de Hardenbergers met 10 man verder, nadat Serge Fatima zijn tweede gele
kaart had gekregen. Met een man minder op het veld kon HHC nauwelijks nog
gevaarlijk worden, al wisten de Zwollenaren ook lange tijd niet van de man-meer situatie te profiteren. Pas in de slotfase kreeg (en miste) de eerstedivisionist de nodige kansen, waardoor 0-1 de eindstand werd.