Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag: Gemert – OFC eindigt onbeslist, Hercules heeft titel in eigen hand

De ontknoping in de Derde Divisie Zondag belooft spectaculair te worden. Doordat OFC en Gemert de punten deelden, Hercules nipt won bij Quick en ADO’20 zegevierde tegen JOS/Watergraafsmeer, kunnen alle vier de clubs op de laatste speelronde nog kampioen worden.

Ook onderin is er nog niets beslist. Hollandia staat er het beroerdst voor. In een ‘zes punten duel’ verloor de ploeg uit Hoorn van concurrent EVV: 1-0. Westlandia boekte een broodnodige zege op Groene Ster: 3-0. Hoogland is ook niet veilig. De ploeg van interim-coach Rick Hoogendorp speelde met 1-1 gelijk bij UNA.

Bovenin verzuimden OFC en Gemert om regie te houden in hun eigen titelaspiraties. Gemert kwam via Ralf Kemper na een half uur op 1-0, maar OFC maakte een paar minuten later al gelijk. Na rust was OFC het meest dreigend, maar het bleef 1-1. Daardoor moeten beide ploegen hopen dat Hercules de ‘overspeelwedstrijd’ tegen OSS’20 niet wint.

ADO’20 wist pas na rust het verschil te maken tegen JOS. De Amsterdammers kwamen via Richmond Bossman op 0-1, maar Ruben Doesburg maakte na ruim een half uur gelijk. Dankzij Tim Plemper ging JOS met 1-2 rusten. Na rust draaiden de Heemskerkers het duel om dankzij treffers van Milan Klopper, Sam Nijman en Luc Schuffelen: 4-2.

Hercules tenslotte is favoriet voor de titel. De Utrechters wonnen nipt op bezoek bij Quick. Wie anders dan Tyron Fonville maakte de winnende treffer, zijn 24ste van het seizoen. Hercules heeft echter nog een pittig programma om kampioen te kunnen worden. Het heeft daarvoor zeges nodig tegen OSS’20 en op de slotdag tegen ADO’20.

De uitslagen:

ADO’20 – JOS/Watergraafsmeer 4-2
Quick – Hercules 0-1
Unitas – DEM 0-2
Gemert – OFC 1-1
OSS’20 – HSC’21 3-0
Westlandia – Groene Ster 3-0
UNA – Hoogland 1-1
EVV – Hollandia 1-0
Blauw Geel ’38 – Dongen 0-2