OVERZICHT | Hoofdklasse: TOGB kampioen na ruime zege op Velsen

TOGB komt in het seizoen 2022/2023 uit in de Derde Divisie. De ploeg wist de titel binnen te slepen in de hoofdklasse A door een ruime overwinning in eigen huis op Velsen (5-0). Baronie, dat vorige week al feest kon vieren, won zondag tegen Minor met 2-1.

Lang duurde het niet voordat de supporters van TOGB voor de eerste keer mochten juichen. In de twaalfde minuut was het namelijk Bas Mourits die toen al de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Zeven minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Kjell Scheers die de bal achter de doelman van Velsen kopte (2-0). TOGB liep vervolgens uit naar 5-0 door doelpunten van Sitor Sla, Merick Heintjes en een eigen doelpunt van een Velsen speler. Door de zege mochten de champagnekurken van de fles af en kon de titel gevierd worden.