Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dongen-trainer Osman Erbas: “Er is hier niet zo snel paniek”

Wat is er toch aan de hand met Dongen? Vorig jaar bijna nog kanshebber voor een van de periodetitels en dit seizoen na negen wedstrijden puntloos en stijf onderaan de Derde Divisie Zondag. Hoogste tijd voor Topamateurvoetbal om eens aan trainer Osman Erbas te vragen wat er aan de hand is in het Brabantse land.

Bewust jeugd ingepast

“Het klopt dat de situatie niet rooskleurig is maar er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor deze tegenvallende start. In de eerste plaats hebben we, enigszins noodgedwongen, moeten kiezen voor het inpassen van jeugd. We hebben vorig seizoen een aantal dragende krachten zien vertrekken en hebben toen bewust gekozen voor de jeugd. Die jeugdspelers hebben talent, maar er is toch wel een groot verschil tussen het spelen in O23 of in de Derde Divisie. Daarbij komen ook nog een aantal blessures en het is elke wedstrijd weer volop puzzelen om een team neer te zetten. Voetballen kunnen we wel, maar scoren blijft voorlopig nog een punt”.

Paniek in Dongen?

“Nee hoor, er is hier niet zo snel paniek. We hopen binnen afzienbare tijd weer de beschikking te krijgen over spelers die terugkomen van een blessure. Dan moet het allemaal wat stabieler worden en hopelijk komen dan ook de punten. Het nadeel van telkens verliezen is dat we niet de moed moeten gaan verliezen. Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen. Per slot van rekening zijn we nog niet op een kwart van de kompetitie”.

Over twee weken de thuiswedstrijd in het kader van de KNVB-beker tegen VVV Venlo; de beloning na de eerste zege dit seizoen in Hoornaar bij SteDoCo. Had je niet liever een andere tegenstander gehad?

“Welnee joh, we gaan die wedstrijd gewoon winnen”, aldus een lachende optimist Osman Erbas, zich begevend naar de kantine van OJC Rosmalen voor een drankje.