Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Fransberg vertrekt bij Sparta Nijkerk: ‘Dan ga je toch kijken wat de volgende stap moet zijn’

Ricardo Fransberg zal aan het einde van de huidige competitie afscheid nemen van Sparta Nijkerk. De aanvaller (25) wenste zijn aflopende contract bij de club niet te verlengen en gaat op zoek naar speeltijd bij voorkeur bij een nieuwe vereniging uit de Derde Divisie.

Nieuwe uitdaging
,,Mijn vertrek bij de club heeft meerdere redenen. Ik heb dit seizoen vrij veel pech gehad. Ik begon als basisspeler, maar werd daarna ziek en werd bij Sparta het systeem veranderd. Tot op heden is het voor de club en mij persoonlijk niet het seizoen waar je op hoopt. Vorig jaar heb ik bijna alles gespeeld en dan is het zuur dat je door pech niet veel meer aan spelen toe komt. Sparta is met het twee spitsen systeem gaan spelen, dat kan ik ook maar er zijn volgens de trainer spelers in de selectie die dat beter kunnen. Dan ga je toch kijken wat de volgende stap moet zijn, Sparta Nijkerk wilde wel heel graag met mij verder, maar ik heb er toch voor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Ik wil weer graag veel voetballen en ik denk dat daar bij een andere club meer mogelijkheden voor zijn.  Sparta Nijkerk is echt een leuke club om te mogen spelen, maar na twee jaar ben ik toch ook wel weer toe aan iets nieuws”, aldus Fransberg tegenover Topamateurvoetbal.com

Op de goede weg
Na een uitstekend eerste seizoen waarin de aanvaller kon rekenen op een vaste basisplaats was het dit seizoen anders. Ondanks het gebrek aan voldoende speeltijd blijft Fransberg uitermate positief over de club Sparta Nijkerk. ,,Ik kwam vorig seizoen over van Ajax amateurs naar Sparta Nijkerk, dus van een club die onderin de Derde Divisie speelde naar een vereniging dat al enkele jaren bovenin meespeelde in die competitie. In dat seizoen wist ik direct een basisplaats te veroveren en kijk ik dan ook terug naar een mooi seizoen en een goede start bij de club. Dit seizoen is alles minder en dat is ook terug te zien op de ranglijst. Er zijn veel jongens gegaan en daar zijn nieuwe spelers voor teruggekomen, maar het kost normaal gesproken altijd tijd om dan weer op elkaar ingespeeld te raken. Ik begon ook dit seizoen in de basis, maar nadat ik ziek werd kwam er een ander op mijn plaats te spelen en die deed het goed dus dan wordt het moeilijker om je weer in de basis te spelen. Doelstelling was dit seizoen promotie, maar nu staan wij onderin en dat is zuur. Ik ben er echter wel van overtuigd dat het allemaal goed gaat komen dit seizoen. Wij zijn weer op de goede weg. Ondanks de teleurstellende resultaten heb ik het hier nog steeds naar mijn zin, Sparta Nijkerk is echt een warme club. Ondanks dat ik geen basisplaats heb ga ik nog steeds met plezier naar de club.”

Derde Divisie
De vraag is nu waar Fransberg komend seizoen zijn wedstrijden zal spelen. De zoektocht is begonnen voor de aanvaller. ,,Ik wil op het niveau van de Derde Divisie te kunnen blijven spelen. Ik woon in Almere dus dan zitten er voldoende clubs in de buurt, nu speel ik ook in Nijkerk. Ik ben 25 jaar en een stap terug zou ik in eerste instantie zonde vinden, dit zeker omdat ik al jaren op dit niveau speel en toch heb laten zien dat ik dit aan kan. Als ik het over de Derde Divisie heb dan gaat het bij mij om de zaterdag en de zondag, dat zou voor mij in principe niets uitmaken. De zaterdagcompetitie heeft een beetje mijn voorkeur omdat ik daar de clubs ken en de tegenstanders.”