Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gemert heeft beet: aanvaller komt per direct over van Kozakken Boys

Gemert-trainer Reinard Boeren kan de tweede seizoenshelft beschikken over Eon Herman. De 21-jarige aanvaller komt per direct over van Kozakken Boys, zo is zondag bekend geworden.

,,Als  jonge speler wil je veel minuten maken en dat zat er bij Kozakken Boys niet in”, vertelt Herman op de clubsite. ,,Soms is het dan beter om een tussenstap te maken. Daarom heb ik ervoor gekozen om bij Gemert aan te sluiten. Ik heb er veel zin in.”

Herman groeide op in Rotterdam, maar stapte na een verhuizing naar Eindhoven over naar UNA. Hij speelde zich daar in de kijker bij FC Den Bosch, maar in de Vliert bleef een doorbraak uit. Sinds afgelopen zomer stond hij onder contract in Werkendam.

Gemert meldt dat het vizier eerst op Dylan van Diepen was gericht, maar die koos ervoor om bij Helmond Sport te blijven. Vervolgens werd succesvol doorgeschakeld naar Herman.

,,We waren op zoek naar snelheid en diepte”, zegt Anthony Geurts namens de TC. ,,Dat biedt Eon, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan. Hij is fit en kan meteen van toegevoegde waarde zijn voor ons. We zijn blij met hem.”