Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | John Blok (Scheveningen): ‘Buitenlands trainingskamp heeft veel clubs problemen opgeleverd’

In onze miniserie interviews kijken trainers terug op de laatste periode waarin corona andermaal centraal stond in hun doen en laten. In deze editie: Scheveningen-trainer John Blok.

Eind november ging de boel weer op slot, wat kon je toen nog doen voor je team?

Dat was best lastig, vooral omdat het niet voor de eerste keer was natuurlijk. Op zaterdagen konden we dan wel wat doen, maar het was een beetje dezelfde oude trucs uit de kast halen. Rond Kerst en oud en nieuw gaven we de spelers dan weer vrij en daarna zijn we het allemaal weer meer gaan opbouwen.

De KNVB wil wel behoorlijk snel weer opstarten.

Ik vrees er een beetje voor. Fysiologisch gezien is het te krap. We hebben zo’n twee maanden stil gelegen als we begin februari al weer om de punten gaan spelen.

Nog op trainingskamp geweest?

Wij niet. Maar dat was al voor de laatste golf van corona een uitgemaakte zaak. Als je dat wilt doen dan moet je dat in september al gaan regelen. Wij kozen er voor dat niet te doen. Het heeft een financiële kant, maar ook dat je een aantal reisbewegingen gaat maken. Het is gebleken dat bij veel clubs die daar wel voor kozen dat het ze problemen heeft opgeleverd in die zin.

Je hebt nauwelijks aan tactische training kunnen doen?

Vrijwel niets. De eerste positiespelletjes deden wij pas halverwege januari weer.

Liep je nog tegen motivatieproblemen bij spelers aan in deze periode?

Dat viel nog reuze mee. Natuurlijk moet je wel eens wat blijven doen op dat gebied. Maar het was zeker zo vervelend voor onze supporters, die op zaterdag hun uitje naar Houtrust misten. Dat besef was er zeker ook binnen onze selectie.