Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Mike van de Meulenhof: de betrouwbare doelman met grote sigaar

Daar stond hij na afloop van de 1-4 zege tegen GVVV. Een grote sigaar in de mond, ontbloot bovenlijf en druk pratend. Toch vond de 23-jarige keeper van Kozakken Boys nog even tijd om met Topamateurvoetbal.com het afgelopen halve jaar even de revue te laten passeren.

In november 2021 overgekomen van Jong PSV, waarvoor hij ruim 20 keer speelde, en bij Kozakken Boys de plaats innemend van de geblesseerde Jan Schimmel. Toen echter ook eerste doelman Ricardo Kieboom geblesseerd raakte en zelfs moest stoppen met voetballen, werd Mike voor de leeuwen gegooid in de Tweede Divisie.

Dat deed hij met verve. Hij groeide uit tot een betrouwbare sluitpost met als kenmerk zijn supersnelle reflexen. “Ik wilde weer voetballen en daarom heb ik gekozen voor Kozakken Boys. Die kans op spelen kwam sneller dan ik verwacht had en ook het aanpassen ging eigenlijk best wel snel”. Ook in de wedstrijden tegen GVVV was de Helmonder in vorm en sleepte hij zijn ploeg er op bepalende momenten doorheen.

Ondanks dat Kozakken Boys het volgend seizoen ook kan beschikken over de ex-ASWH-doelman Bryan Janssen is Van de Meulenhof niet bang voor concurrentie. “Ik heb dit seizoen laten zien wat ik kan en wat ze aan mij hebben. Het volgend seizoen is het aan de nieuwe trainer Scott Calderwood om te bepalen wie er eerste doelman gaat worden. Als ik trainer was, zou ik het wel weten”, aldus de nog maar een trek van zijn sigaar nemende keeper.