Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Tom Oostinjen: “Fysiek en mentaal helemaal leeg”

Een gezicht dat boekdelen sprak, ogen diep in de kassen en de blik die in de ruimte voor hem keek. Nog geen half uur nadat het verdict van sportpark Panhuis even hard als duidelijk in het nadeel van GVVV was, probeerde Tom Oostinjen woorden te vinden voor de degradatie van de Blauwen. “Ik ben fysiek en mentaal helemaal leeg.”

Hoewel de beslissing pas op de allerlaatste speeldag van dit seizoen viel, waren de problemen van GVVV er natuurlijk al veel eerder in het seizoen. “We hebben zo lang achter de feiten aangelopen.” bekent Oostinjen. “In de tweede seizoenshelft lukte het ons steeds vaker om de punten binnen te slepen, maar de afgelopen twee wedstrijden haalden we dat niveau niet. Dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden.”

Sterker nog, eigenlijk was de finale om een plek in de Tweede Divisie bij rust al zo goed als beslist. “We startten de wedstrijd met het plan om ze vroeg onder druk te zetten en dan ga je met 0-3 de rust in,” verzucht Oostinjen. Die klap bleek GVVV niet meer te boven te komen. “Zo’n tweede helft is dan fysiek en mentaal heel zwaar. Maar eigenlijk geldt dat voor het hele seizoen. De beroerde start van het seizoen, het terug knokken, alle tegenslagen. Ik ben fysiek en mentaal helemaal leeg.”

Veel tijd om dit leed te verwerken is er echter niet. “Over drie weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.” Tom Oostinjen toont zich aan het einde van het gesprek toch alweer strijdbaar. “De club GVVV hoort in de Tweede Divisie en we gaan er alles aan doen om dat zo snel mogelijk weer te bewerkstelligen.”