Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Michel Langerak: ”Zeg nooit nooit in het voetbal”

Kozakken Boys interim-trainer Michel Langerak was een trots man na het behalen van het lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Ondanks het feit dat de wedstrijd in theorie nog alle kanten op kon, bleef de 53-jarige Dordtenaar altijd rustig en vol vertrouwen. Ook middenvelder Jeffrey van Nuland was opgelucht dat hij zijn loopbaan bij de Werkendammers afsluit als tweede divisionist. Topamateurvoetbal.com sprak beide vertrekkende hoofdrolspelers.

“We hebben het moeilijk gehad in de nacompetitie waarin Sportlust’46 en DVS’33 taaie tegenstanders waren. Toen wij woensdagavond thuis met 3-1 wonnen van GVVV wist ik het zeker: we gaan ook deze pot er uithalen.”, aldus Langerak.

Nu Langerak het seizoen heeft afgemaakt moet hij weer plaats maken, want voor volgend seizoen is Scott Calderwood aangesteld als de eindverantwoordelijke in Werkendam. Of Langerak actief blijft in de voetballerij is nog niet bekend, alhoewel hij zelf de deur met betrekking tot de nabije toekomst nog op een kier zet: “Zeg nooit nooit in het voetbal.”

Last, but not least, nog maar even een vertrekkende Kozak aan het woord: Jeffrey van Nuland. De 31-jarige middenvelder gaat zijn vroegere trainer Rick Adjei achterna en komt volgend seizoen uit voor derde divisionist SteDoCo. “Ik ben blij dat ik de club na 6 jaar achterlaat als Tweede Divisieclub, al had het ook zomaar de andere kant op kunnen gaan. Amper drie weken geleden gaven maar weinigen ons nog een kans. We hebben echter allemaal keihard geknokt met dit als resultaat. Mooi, toch!”