Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | René van der Kooij (USV Hercules): ‘Goede begeleiding nodig om weer fit te worden’

In onze miniserie lees je wat trainers van clubs uit de Tweede en Derde Divisie deden, of juist niet, om hun selectie zo fit mogelijk aan de herstart van de competitie te krijgen. In deze editie komt Rene van der Kooij van usv Hercules aan het woord.

Wat heb je met je selectie kunnen doen tijdens de periode december/januari?

Tot 18 december hebben we massaal kunnen trainen. Met zo’n 70% van de jongens kon ik tot 17.00 uur aan de gang. We hebben ook nog een paar oefenwedstrijden kunnen spelen, onder meer tegen v.v. Eemdijk. Rond de feestdagen deden we niet veel, maar dat zou zonder corona ook zo geweest zijn. Na de feestdagen hebben we de jongens overdag met 2 tallen aan de gang gehouden tot 15 januari. Daarna mochten we weer volop met zijn allen aan de gang.

Die zaken die spelers thuis moesten doen, waar bestond dat uit?

Ze hebben gefaseerd getraind. We hebben een aantal fysieke tests gedaan om te zien hoe de spelers er voorstonden. Bij voorbeeld kracht en lenigheid getest en in kaart gebracht. Je weet dan wat je per individu moet gaan doen om weer op een bepaald niveau te komen.

Hoe zag het programma er na 15 januari uit?

Wij zijn op zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan trainen. En onderlinge wedstrijdjes gaan spelen.

Zijn jullie nog op trainingskamp geweest?

Nee. Die mogelijkheid was er eventueel gekomen als we voor de beker hadden gewonnen van ACV, maar die verloren we na strafschoppen. Als dat anders was gelopen dan hadden we de financiele revenuen daarvan eventueel in een trainingskamp kunnen steken. Maar we hebben ons in eigen land ook prima kunnen vermaken.

Krijg je je selectie voldoende fit, er van uitgaande dat dat begin februari nodig moet zijn?

Nee, dat is onmogelijk. Maar dat geldt voor alle teams. Het zal ook per speler best gaan verschillen. De één moet er meer voor doen dan de ander omdat hij er al die tijd minder aan heeft kunnen doen. Dat zal ik dus goed moeten begeleiden. Maar laat ik daar niet over klagen en blij zijn dat we weer mogen gaan voetballen.