Klijbroek (FC Lisse) na zege op G.O.E.S.: ‘We vergeten door te drukken’

FC Lisse deed zondagmiddag uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen G.O.E.S. met ruime cijfers te winnen (1-4). Dit ging volgens Jeffrey Klijbroek, die na afloop van het duel sprak met FC Lisse TV, lastiger dan de uitslag doet vermoeden.

Gezien de weersomstandigheden was het lang onzeker of het duel in Zeeland wel doorgang zou vinden. Achteraf was de daardoor misschien wat andere voorbereiding op de wedstrijd niet echt belangrijk meer. ,,Winnen is het allerbelangrijkste. Het was wel even internet en teletekst bijhouden of de wedstrijd wel doorging. We kregen vrij snel het bericht dat we zouden gaan spelen op kunstgras en dan bereid je je er echt op voor natuurlijk”, aldus Klijbroek tegenover FC Lisse TV.

FC Lisse stond na negentien minuten spelen al op een fraaie 0-2 voorsprong, maar het werd toch nog even lastig voor de uitspelende ploeg. Het sluitstuk van de middag kwam op naam van Klijbroek die met een fraai afstandsschot de eindstand bepaalde op 1-4. ,,Van te voren hoop je daar op, we spraken af dat we er volle bak op zouden gaan. Snel scoren, want dan weet je dat je gewoon in een zetel zit tegen ze. Ze staan onderaan en dan hebb

en ze er mogelijk geen geloof meer in, maar dan vergeten we een beetje door te drukken. We kregen genoeg kansen en dan zie je toch dat je het lastig krijgt. Ze maken de aansluitingstreffer en ons in de tweede helft zo’n twintig minuten onder druk zetten.”