Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Rick Adjei: ‘Eerst een goede fundering, daarna successen’

Binnen tien dagen nadat Rick Adjei en Kozakken Boys uiteen gingen had de oefenmeester al weer een nieuwe aanstelling te pakken. Met ingang van komende zomer is hij actief voor derde divisionist SteDoCo. Topamateurvoetbal.com informeerde hoe het plaatje werd ingekleurd.

Je bent opvallend snel nadat duidelijk was dat het bij Kozakken Boys ophield aan een nieuwe uitdaging toegekomen.

Ja, dat is waar. Ik denk dat we er binnen tien dagen uit waren.

SteDoCo is een club met mogelijkheden. Daar moeten toch wel de nodige trainers op af gekomen zijn?

Naar ik begrepen heb van de club zo’n dertig a veertig man. Dat wetende ben ik dan ook zeer vereerd dat men mij heeft gevraagd voor deze mooie functie.

SteDoCo is een ambitieuze club. Hoe ga je die ambities handen en voeten geven?

Het toverwoord is samenwerken. Er lopen een paar technische mensen, Van der Werken, Den Braven en Lagendijk. Die hebben een enorm netwerk. Daar voegen we mijn netwerk en kennis aan toe. Dat moet dan een goed voetballend team op gaan leveren voor komend seizoen. Maar nog los van dat team: ik wil de organisatie rond het team goed hebben. Daar kijk ik altijd het eerste naar. Als je een goed huis wil bouwen moet je ook eerst een goede fundering neerleggen. Dat geldt ook voor het bouwen aan een team dat successen kan boeken. Je moet een goed plan hebben en daar ook met zijn allen achter staan. Als dat er is en het functioneert zoals je voor ogen hebt dan kijk je naar de resultaten.

Dat houdt in dat SteDoCo niet mee doet om de titel komend seizoen?

We leggen onszelf dat niet op. Maar we zijn wel allemaal sportmensen. We willen altijd winnen. En zou dat ook gebeuren dan gaan we successen ook echt niet uit de weg. Maar dat is wat anders dan dat we onszelf die druk al meteen opleggen.

Ik proef een beetje: het eerst jaar alles naar je hand zetten, daarna voor promotie gaan?

Nou, het is vooral een kwestie van samenwerken, dus het is eerder zo dat we het naar onze hand willen zetten. Daar moet de gehele technische staf en iedereen rond het team aan mee doen.

Niet alleen Frans Adelaar stopt komende zomer, ook de assistenten Plieger en Lems vertrekken. Mag ik aannemen dat je een stem hebt in de aanstelling van je assistenten?

Ook weer zo’n voorbeeld. Dat gaan we in overleg met elkaar invullen. Ik verwacht dat we met een week of vier die aanstellingen wel rond zullen hebben.

Je bent al met de technische mensen in gesprek over de invulling van de selectie voor komend seizoen?

Jawel, we zijn daar al volop over in gesprek met elkaar. Dat moet ook wel. Het zal niet heel lang duren voor de club daar meer nieuws over heeft.

Je hebt voor twee jaar getekend met een derde jaar in optie. Je gaat voor promotie binnen die periode?

De club is ambitieus, ik ben ambitieus. Natuurlijk valt onder ambitieus zijn dat we met de club naar de Tweede Divisie willen. Maar dat willen er meer, dat is voetbal. Wij zullen beter dan hen moeten zijn. Dat is waar we na de vakantie aan gaan werken; dat we op een goed fundament gaan bouwen aan succes.