Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jalving verrast met ACV bij SteDoCo: ‘Een hele zakelijke overwinning’

ACV pakte zaterdag drie punten tegen het hoger geklasseerde SteDoCo (0-2). Hoofdtrainer Ruud Jalving was vanzelfsprekend uitermate tevreden met het resultaat en hij was van mening dat er sprake was van een terechte overwinning, zo valt te lezen op de officiële website van de club uit Assen.

,,Supermooi, daar doe je het met elkaar voor. Ik denk dat dit een hele zakelijke overwinning was tegen een hele goede ploeg. Met name de eerste fase van de wedstrijd vond ik ons echt beter. Ze gaven weinig druk waardoor wij goed konden voetballen. Na de 0-1 hadden we wel iets meer moeite om aan het voetballen te blijven, maar we zijn de tweede helft niet echt in de moeilijkheden geweest”, aldus Jalving op de voornoemde website van ACV.

De oefenmeester keek na de fraaie zege op SteDoCo direct weer vooruit naar de komende confrontatie in competitieverband. ,,Nu gaat de focus op Sparta Nijkerk want we willen heel gefocust blijven en van wedstrijd tot wedstrijd leven. Ik denk dat we daar goed in zijn. De breedte van de groep is zeer goed, dat helpt en daar kunnen we leuke dingen mee doen.”