Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Katwijk strikt alleskunner Joshua Adney

Tweede Divisie-kampioen v.v. Katwijk heeft haar selectie voor het komende seizoen versterkt met Joshua Adney. De 21 jarige speler komt over van Jong Sparta, waar zijn contract niet werd verlengd.

Adney speelde tot zijn veertiende bij ARC in Alphen aan de Rijn. Aansluitend speelde hij 2 seizoenen in de opleiding van ADO Den Haag, drie in die van SC Heerenveen en een jaar bij Sparta.  Nadat duidelijk was dat zijn contract hier niet werd verlengd werd hij benaderd door v.v. Katwijk.

Adney is tweebenig en kan zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten. Over zijn overgang naar Katwijk: ”Toen we met Jong Sparta tegen Katwijk op de Krom moesten spelen was ik geblesseerd. Maar ik genoot van de sfeer en de enorme supportersschare en de gezellige sfeer die er toen was.”

Cees Bruinink vult namens v.v. Katwijk aan: ”Met de specifieke kwaliteiten van Joshua gekoppeld aan het feit dat hij op meerdere posities uit de voeten kan denken we dat Joshua goed in de selectie voor komend seizoen past. Joshua is een speler met veel potentie voor de toekomst, heeft al de nodige ervaring opgedaan en is niet bang voor concurrentie en bereid om verder in zichzelf te gaan investeren.